αλλά και για τα καταγεγραμμένα ποσοστά ύψους 45% αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας, μίλησε την Τετάρτη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο γιατρός βιοπαθολόγος – κλινικός ιολόγος και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης.
Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι σε συνθήκες όπως οι γιορτινές, όπου σημειώνεται συγχρωτισμός πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους, οι αναπνευστικές λοιμώξεις εξαπλώνονται ταχύτερα. Συμβούλευσε όσους παρουσιάζουν τα συμπτώματα του συναχιού, του πονόλαιμου και του πυρετού να μένουν μακριά από τέτοιες γιορτινές συγκεντρώσεις, ειδικά αν πρόκειται σε αυτές να συμμετάσχουν ηλικιωμένοι γιαγιάδες και παππούδες. Παράλληλα επισήμανε ότι οι υπερήλικοι όταν βγαίνουν από το σπίτι (π.χ. για καθημερινά ψώνια) θα πρέπει οπωσδήποτε να φοράνε μάσκα.
Αναφορικά με την φετινή εξάπλωση του στρεπτόκοκκου τη χαρακτήρισε πιο ήπια από την αντίστοιχη περσινή, και τόνισε ότι τα συμπτώματα στο παιδί που πρέπει να οδηγήσουν το γονέα σε υποψία στρεπτόκοκκου είναι οι πρησμένες αμυγδαλές και ο υψηλός πυρετός. Τότε θα πρέπει να απευθυνθούν στον θεράποντα παιδίατρο, ο οποίος θα συνταγογραφήσει αντιβιοτικό σκεύασμα.
Σχετικά με τις μεγάλες ουρές στα νοσοκομεία και τις κλινικές παίδων, ανέφερε ότι αυτές οφείλονται στην αύξηση των περιστατικών και ίσως και σε μια αυξημένη φοβία εκ μέρους των γονέων. Έτσι, παρότρυνε τους ιδιώτες παιδιάτρους να βοηθήσουν την κατάσταση αποφεύγοντας να παραπέμπουν στα νοσοκομεία παίδων, περιστατικά που δε συγκεντρώνουν όλη τη σχετική συμπτωματολογία.
Τέλος αναφερόμενος στα εμβόλια ο καθηγητής υπογράμμισε ότι η συμμετοχή στον εμβολιασμό για τη νέα υποπαραλλαγή του Covid-19 είναι χαμηλή και τόνισε ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες άνω των 60 χρόνων, οι οποίοι μέχρι τώρα δείχνουν να θεωρούν πως δεδομένων των προηγούμενων δόσεων, το νέο εμβόλιο δεν είναι πλέον απαραίτητο.
«Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ο νέος εμβολιασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός», δήλωσε κατηγορηματικά. Και υπενθύμισε ότι όσοι νοσούν θα πρέπει να ακολουθούν αμέσως την αντίστοιχη θεραπεία και να αναβάλουν τον εμβολιασμό για 3 μήνες, και όσοι κρυολογούν θα πρέπει να περιμένουν λίγες μέρες ώσπου να εμβολιαστούν διότι διαφορετικά το κρυολόγημά τους θα επιδράσει στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
(ant1news – unsplash photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Και η Αυστρία θα απαγορεύσει τη χρήση των social media σε παιδιά κάτω των 14 ετών
- Απόκοσμο μυστήριο και…δεινόσαυροι στο πρώτο τρέιλερ του «The End of Oak Street», vid
- Ιράν: Εγκαταλείψτε ζώνες κοντά στις αμερικανικές δυνάμεις στη Μ. Ανατολή – Στόχος τα ξενοδοχεία με Αμερικανούς στρατιώτες
- Θύματα του Έπστιν κατέθεσαν αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης του Τραμπ
- Ένοπλες Δυνάμεις: Προκαταβολική κάλυψη κάθε υγειονομικής δαπάνης άνω των 300 ευρώ
- Αυξήθηκε 22,2% ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον περασμένο Δεκέμβριο
- Εκδόθηκε το ΦΕΚ για την στήριξη αγροτών και επιχειρήσεων Λέσβου λόγω αφθώδους πυρετού
- Δ. Μιχαηλίδου: Έως 500 ευρώ σε κάθε μητέρα μέσω του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
- Αιγύπτιος επιχείρησε να αυτοκτονήσει στα κρατητήρια τoυ Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων
- Συνελήφθη διαρρήκτης στην Τήνο – Είχε αρπάξει τάματα πιστών από ιερό ναό









