Λίπος στην κοιλιά: Η επιστήμη εξηγεί γιατί υπάρχει – Ο λόγος είναι απίστευτος

Οι επιστήμονες δίνουν την εξήγηση για το λίπος που βρίσκεται στην κοιλιά και πραγματικά ίναι δύσκολο να την πιστέψει κανείς! Δύο νέες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η κληρονομημένη επίδραση των μακρινών «ξαδέρφων» μας, των Νεάντερταλ είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι νομίζαμε έως τώρα.

 

Κατ’ αρχάς, η γενετική ανάλυση μιας γυναίκας Νεάντερταλ που ζούσε στην Κροατία πριν από περίπου 52.000 χρόνια, η οποία έγινε από ερευνητές με επικεφαλής τον εξελικτικό γενετιστή Κέι Πρίφερ του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Μαξ Πλανκ της Γερμανίας, δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι οφείλουν το 1,8% έως το 2,6% του DNA τους στους Νεάντερταλ (έναντι 1,5% έως 2,1% που ήταν έως τώρα η εκτίμηση). Το μικρότερο ποσοστό γονιδίων Νεάντερταλ έχουν σήμερα οι Αφρικανοί.

Μια δεύτερη μελέτη, με επικεφαλής την Τζάνετ Κέλσο επίσης του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Μαξ Πλανκ στη Λειψία, συνέκρινε αρχαίο DNA με το γενετικό υλικό 112.000 συγχρόνων ανθρώπων (από τη βρετανική βάση γενετικών δεδομένων Biobank).

Η γενετική ανάλυση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι διάφορα χαρακτηριστικά, όπως το χρώμα του δέματος και των τριχών, η ευκολία με την οποία μαυρίζει κανείς, το αν είναι νυχτερινός τύπος ή όχι, αν έχει προδιάθεση για ρευματοειδή αρθρίτιδα, υψηλή χοληστερίνη, συσσώρευση λίπους στην περιφέρεια της μέσης, ακόμη και για σχιζοφρένεια, έχουν επηρεαστεί από τις επιμιξίες των προγόνων μας Homo sapiens με τους Νεάντερταλ.

«Ανάμνηση» από αυτές τις επιμιξίες αποτελούν τα νεαντερτάλειας προέλευσης γονίδια, που έχουν στο γενετικό υλικό τους οι σημερινοί άνθρωποι. Οι ερευνητές έκαναν τις σχετικές δημοσιεύσεις στα περιοδικά Science και American Journal of Human Genetics.

Συμπέρασμα: Την επόμενη φορά που κάποιος σας φωνάξει οργισμένος «είσαι Νεάντερταλ!», μην το πάρετε πλέον σαν προσβολή και υποτίμηση, αλλά σαν απλή διαπίστωση…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu