Σύμφωνα με τις εξετάσεις που έγιναν στον ασθενή, ο πολύ μεταδοτικός ιός που εντοπίστηκε στην κομητεία Ρόκλαντ ενδέχεται να έφτασε στις ΗΠΑ από κάποια άλλη χώρα.
«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και συνεργαζόμαστε με την Υπηρεσία Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) για να αντιμετωπίσουμε αυτό το αναδυόμενο πρόβλημα και να προστατεύσουμε την υγεία και την ευημερία των κατοίκων της κομητείας», ανέφερε η Επίτροπος Υγείας του Ρόκλαντ, Πατρίσια Σνάμπελ Ρούπερτ.
Τα CDC επιβεβαίωσαν το κρούσμα, σημειώνοντας ότι δεν έχει καταγραφεί καμία περίπτωση πολιομυελίτιδας στις ΗΠΑ από το 1979. Ο ιός ωστόσο έχει περάσει στη χώρα, μέσω επισκεπτών που έπασχαν από αυτήν την ασθένεια. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 1993.
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Τραμπ «χάνει» και τον Tucker Carlson εξαιτίας του Ιράν: «Απολύτως αηδιαστικό»
- Όλο και περισσότεροι το παραδέχονται: Αυτός είναι ο Πούτιν
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε γραπτώς τον θάνατο του αγιατολάχ Χαμενεΐ: «Είναι νεκρός»
- Χτυπήματα με drones κατά του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι, vid
- Τραμπ για Χαμενεΐ: «Πιστεύουμε ότι είναι σωστές οι πληροφορίες ότι είναι νεκρός»
- Δύσκολη νύχτα στη Μ. Ανατολή: Ιρανικοί πύραυλοι χτυπούν το Τελ Αβίβ – Video
- Άρχισαν οι… πανηγυρισμοί στο Ιράν στο άκουσμα του θανάτου του αγιατολάχ
- Κλείνουν μέχρι νεωτέρας όλα τα πανεπιστήμια στο Ιράν
- Έκτακτη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. για το Ιράν συγκαλεί η Κάγια Κάλας
- Επικοινωνία Κ. Μητσοτάκη – Ν. Χριστοδουλίδη για την κλιμάκωση στην περιοχή
Κύρια Θέματα









