σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάζεται στη φετινή ετήσια επιστημονική συνάντηση του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας στην Καλιφόρνια.
Κατά την περίοδο 2020-2022, 55 άτομα ηλικίας 18-65 ετών με θετικό PCR τεστ για λοίμωξη SARS-CoV-2 επιλέχθηκαν τυχαία για να λάβουν χαμηλή ή υψηλή δόση αλατούχου διαλύματος για 14 ημέρες.
Το διάλυμα χαμηλής δοσολογίας αποτελείται από 2,13 γραμμάρια αλατιού διαλυμένα σε οκτώ ουγγιές ζεστού νερού (περίπου 227 ml) και το διάλυμα υψηλής δοσολογίας από έξι γραμμάρια αλατιού διαλυμένα σε οκτώ ουγγιές ζεστού νερού.
Οι συμμετέχοντες έκαναν γαργάρες και ρινική πλύση τέσσερις φορές την ημέρα για 14 ημέρες. Επιπλέον, αξιολογήθηκαν 9.398 άτομα με λοίμωξη SARS-CoV-2, οι οποίοι αποτέλεσαν τον πληθυσμό αναφοράς.
Όπως προκύπτει, τα ποσοστά νοσηλείας στα σχήματα χαμηλής και υψηλής δοσολογίας αλατούχου διαλύματος ήταν σημαντικά χαμηλότερα από ό,τι στον πληθυσμό αναφοράς: 18,5% για τη χαμηλή δοσολογία, 21,4% για την υψηλή και 58,8% για τον πληθυσμό αναφοράς.
«Στόχος μας ήταν να εξετάσουμε τις ρινικές πλύσεις με φυσιολογικό ορό και τις γαργάρες για πιθανή συσχέτιση με τη βελτίωση των αναπνευστικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη λοίμωξη από κορονοϊό», επισημαίνει ο Τζίμι Εσπινόζα, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης. «Διαπιστώσαμε ότι και τα δύο σχήματα φυσιολογικού ορού φαίνεται να σχετίζονται με χαμηλότερα ποσοστά νοσηλείας στις λοιμώξεις SARS-CoV-2. Ελπίζουμε ότι μπορούν να γίνουν περισσότερες μελέτες για την περαιτέρω διερεύνηση της συσχέτισης», προσθέτει ο ίδιος.
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιωάννινα: Αστυνομικό μπλόκο σε 75 κιλά χασίς
- H αθλητική γάτα που της αρέσει να κάνει…διάδρομο! Πατάει η ίδια το κουμπί, vid
- Ο Τραμπ απειλεί και το Ιράκ εάν βγάλει πρωθυπουργό άτομο που δεν είναι της αρεσκείας του
- Κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Αττική: Τα μέτρα έχουν θεσμοθετηθεί αλλά δεν εφαρμόζονται
- Μεταπολεμική Ουκρανία: Η Ρωσία καλείται να μην πέσει στη νέα παγίδα του Ουκρανονάτο
- Viral το βίντεο από την Πολωνία: Χορεύουν τραγούδι του Μαζωνάκη σε κεντρική πλατεία
- Αγρίνιο: Φωτιά σε κατάστημα στο κέντρο της πόλης
- Το εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ με τα «τέσσερα φεγγάρια» από τη Ρωσία
- Μητσοτάκης: Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν πολύ δύσκολη
- Πολιτική Προστασία: Συνεδρίασε ξανά σήμερα η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου – Συστάσεις προς τους πολίτες
Κύρια Θέματα









