Κορονοϊός: Επιβιώνει σε επιφάνειες για 9 ημέρες – Πως εξαπλώνεται

Γερμανοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι ο ιός μπορεί να επιβιώσει σε θερμοκρασία δωματίου


Συνολικά 97 νέους θανάτους και 2.015 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας κατέγραψαν χθες Τρίτη οι υγειονομικές αρχές στην ηπειρωτική Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Και οι δύο αριθμοί είναι χαμηλότεροι από τους απολογισμούς της προηγουμένης (108 και 2.478 αντίστοιχα). Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν χθες είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από την 30ή Ιανουαρίου.


Ο συνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε σε 1.113 ως τα μεσάνυχτα της 11ης Φεβρουαρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 44.653.

Οι περισσότεροι θάνατοι (94) καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, όπως και τα περισσότερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα (1.638). Στην Ουχάν, πρωτεύουσα αυτής της επαρχίας, εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός τον Δεκέμβριο.

Την ίδια ώρα Γερμανοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι ο ιός μπορεί να επιβιώσει σε θερμοκρασία δωματίου, επομένως, μπορεί ο ιός να επιβιώσει πάνω σε χειρολαβές, πόμολα, κουμπιά ασανσέρ και διάφορα πράγματα που αγγίζουν οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους.

Τα νούμερα αποκαλύπτουν ότι ο κοροναϊός είναι πιο ανθεκτικός από αυτόν της γρίπης καθώς μπορεί να μένει για έως και 9 μέρες «ενεργός» στα διάφορα αντικείμενα που αγγίζουν οι άνθρωποι εφόσον η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι ιδανικές.

(ethnos – φωτο:unsplash)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...