• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κοντοζυγώνει η ώρα της επιλογής: «Δε νοείται γιατρός, στρατιώτης και εκπαιδευτικός να μην έχει κάνει εμβόλιο»

Κοντοζυγώνει η ώρα της επιλογής: «Δε νοείται γιατρός, στρατιώτης και εκπαιδευτικός να μην έχει κάνει εμβόλιο»

«Πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός».

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

«Είναι σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός ανήγαγε τον εμβολιασμό ως πρώτη εθνική η προτεραιότητα στην χώρα και οι υπόλοιποι πολιτικοί παράγοντες πρέπει να σταθούν σε αυτό», ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς καθώς και να υπάρχει διαχείριση των φόβων εκείνων που ακόμα το σκέφτονται και διστάζουν».

Σε άλλο σημείο επιχειρηματολόγησε υπέρ της “επιστράτευσης” των οικογενειακών γιατρών για τους εμβολιασμούς, καθώς πρόκειται για άτομα οικεία που κυρίως οι μεγαλύτεροι τους έχουν εμπιστοσύνη.

Στάθηκε μάλιστα στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων ειδικότερα για τον στενό κρατικό πυρήνα που είναι κρίσιμος για τις υπηρεσίες της χώρας. 

«Δεν νοείται πυροσβέστης, στρατιώτης, γιατρός , εκπαιδευτικός να μην είναι εμβολιασμένος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων είπε πως δεν προτιμά τον όρο προνόμια αλλά μίλησε για «διαφορετική συμπεριφορά» προς τους εμβολιασμένους εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν κουβάλανε κίνδυνο για τους υπόλοιπους.

(φωτο: unsplash)