Κίνηση-ματ από τον Πούτιν; Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Ανοσία στον Covid-19 αναπτύσσουν όσοι δοκίμασαν το εμβόλιό μας»

Το οποίο αναμένεται να διατεθεί δωρεάν στους Ρώσους πολίτες!

«Πρωταθλήτρια» στην άτυπη «κούρσα» για την παραγωγή εμβολίου κατά του Covid-19 ανακηρύσσεται η Ρωσία.

Ήδη τις περασμένες μέρες η ρωσική κυβέρνηση γνωστοποίησε πως από το φθινόπωρο θα παράξει σε μεγάλους αριθμούς το νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Mikhail Murashko δήλωσε ότι οι κλινικές δοκιμές του υποψηφίου εμβολίου από το Ινστιτούτο Γκαμαλέι με έδρα τη Μόσχα είχαν ολοκληρωθεί, όπως μετέδωσε το Σάββατο το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA NOVOSTI.

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν ανοσοαπόκριση σε όλα τα άτομα, χωρίς παρενέργειες ή επιπλοκές.

Πιο συγκεκριμένα το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης, το οποίο συνεργάζεται στενά με το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας, «Gamaleya» ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τα εξής:

«Τα αποτελέσματα του ελέγχου δείχνουν σαφώς μια αδιαμφισβήτητη ανοσοαπόκριση (στον κορωνοϊό) που επιτυγχάνεται μέσω του εμβολιασμού. Δεν βρέθηκαν παρενέργειες ή προβλήματα στους οργανισμούς των εθελοντών».

Έτσι λοιπόν μετά το πράσινο φως τόσο των επιστημόνων όσο και δύο Υπουργείων (Άμυνας και Υγείας), η ρωσική κυβέρνηση πρόκειται ήδη από το Νοέμβριο να διανέμει δωρεάν το επίμαχο εμβόλιο!

Ωστόσο προτεραιότητα των ρωσικών αρχών είναι να εμβολιαστούν πρώτα οι ομάδες υψηλού κινδύνου και οι εργαζόμενοι σε «ευαίσθητες υπηρεσίες» όπως είναι οι γιατροί και οι δάσκαλοι.

(φωτο:video screenshot)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί