• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κεφάλαιο self test! Ποιοί και μέχρι πότε θα δικαιούνται δωρεάν τεστ – Τι θα γίνει μετά;

Κεφάλαιο self test! Ποιοί και μέχρι πότε θα δικαιούνται δωρεάν τεστ – Τι θα γίνει μετά;

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι η διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα φαρμακεία σταματά στις 19 Ιουνίου

Ο Άκης Σκέρτσος ανακοίνωσε ότι από τις 19 Ιουνίου σταματά η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία, αλλά θα συνεχιστεί τους καλοκαιρινούς μήνες «σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι.

Όπως αναφέρει η ανάρτησή του στο Facebook, “η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση τριών τεστ στις ομάδες δικαιούχων.

Πόσα self test μπορούν να λάβουν οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με το sputniknews, από την Δευτέρα 07/06/2021 μέχρι και το Σάββατο 12/06/2021 θα διατεθούν τρία self tests για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 07/06 μέχρι 30/06

.Οι συγκεκριμένοι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι αφορούν στις εβδομάδες 07-12 Ιουνίου, 14-21 Ιουνίου και 21-27 Ιουνίου.Επίσης, από τη Δευτέρα 14/06/2021 έως και το Σάββατο 19/06/2021 θα διατεθούν τρία self tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Εφόσον ο εργαζόμενος, απασχολείται με τηλεργασία ή έχει νόμιμη άδεια, ο επόμενος υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος θα πρέπει να πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την επιστροφή του εργαζομένου στον χώρο εργασίας.Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μπορούν να προμηθευτούν τρία self test από την Δευτέρα 7 Ιουνίου έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου, για την πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικών ελέγχων τις εβδομάδες:7-12 Ιουνίου14- 21 Ιουνίου21 – 27 Ιουνίου. Το self test είναι υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους και πρέπει να διενεργείται έως και 24 ώρες πριν προσέλθουν στην εργασία τους.

Ωστόσο από τον Ιούλιο, οι δικαιούχοι όπως διαφαίνεται θα περιοριστούν στους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επιπρόσθετα, δωρεάν τεστ θα μπορούν να λάβουν και οι εργαζόμενοι που εκτίθενται σε κόσμο.

  • Σώματα Ασφαλείας
  • Ένοπλες Δυνάμεις
  • Αστυνομία
  • Πυροσβεστική

Η ανακοίνωση του φαρμακευτικού Συλλόγου
«To Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, 1 για τη διάθεση αποκλειστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα και 3 κατά, την διάθεση των δωρεάν Self tests μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.
Από την Δευτέρα 7/6/2021 μέχρι και το Σάββατο 12/6 /2021 θα διατεθούν 3 Self tests για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των Συναρμόδιων Υπουργείων.
Επίσης από την Δευτέρα 14/6/2021 έως και το Σάββατο 19/6/2021 θα διατεθούν 3 Self Tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).
Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν Self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους»