• Αρχική
  • Άρθρα
  • Καταγγελίες Κούβελα: «Το εμβόλιο δεν προστατεύει κάποιον άλλο αφού έχω εμβολιαστεί εγώ. Αγνοούμε πρωτοβάθμια και αντισώματα» – ΗΧΗΤΙΚΟ

Καταγγελίες Κούβελα: «Το εμβόλιο δεν προστατεύει κάποιον άλλο αφού έχω εμβολιαστεί εγώ. Αγνοούμε πρωτοβάθμια και αντισώματα» – ΗΧΗΤΙΚΟ

Ραδιοφωνική αντιπαράθεση μεταξύ Κούβελα και Βασιλακόπουλου.

Ένα ενδιαφέρον ραδιοφωνικό τετ α τετ είχαν ο Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 οι δύο καθηγητές εξέφρασαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τη λειτουργία των εμβολίων, τα φαρμακευτικά αντισώματα αλλά και την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας.

Ο κ. Κούβελας κατήγγειλε για ακόμη μία φορά πως το ελληνικό σύστημα υγείας δεν έχει δώσει την απαραίτητη βάση σε δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στην πανδημία:

  • Ενίσχυση πρωτοβάθμισας Φροντίδας Υγείας
  • Φαρμακευτικά αντισώματα

Σημείωσε δε ότι το εμβόλιο δεν θα μας βοηθήσει:

«Οποιαδήποτε νύξη ότι κάποιος που θα εμβολιαστεί δεν θα κολλήσει είναι λανθασμένη. Πιθανώς να έχει μικρότερη πιθανότητα να κολλήσει. Το εμβόλιο δεν έχει κατασκευαστεί για να προστατεύει κάποιον άλλον αφού έχω εμβολιαστεί εγώ. Δεύτερον, δεν έχει κατασκευαστεί για να μην κολλήσω. Μπορεί να κολλήσω και να νοσήσω. Απλώς δεν θα έχω κακή έκβαση. Άρα λοιπόν το εμβόλιο δεν θα μας λύσει το πρόβλημα».