Όπως είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές μελέτες, «ένα τρίτο κύμα είναι αναπόφευκτο», τονίζοντας ότι αυτή την περίοδο (Φεβρουάριος-Μάρτιος), αναπτύσσονται περισσότεροι οι ιοι. Σε αυτό βοηθού οι καιρικές συνθήκες όπως εξήγησε αλλά και η χαμηλή ανοσία του πληθυσμού και επιπλέον ο χαμηλός ρυθμός εμβολίων.
Τόνισε, ότι μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο κίνδυνος για το Σύστημα Υγείας είναι μεγάλος. Και αυτό, όπως εξήγησε, διότι ήδη οι νοσηλείες δεν ξεκινούν από μηδενική βάση, αντιθέτως. Ενώ εξέφρασε ιδιαιτέρως την αγωνία του για την Αττική. Φάνηκε αντίθετος στο να ανοίξουν από Δευτέρα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.
Όπως είπε, οι εικόνες συνωστισμού στα καταστήματα στην Ερμού αλλά και στη Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, αλλά και οι διαδηλώσεις που γίνονται είναι κάτι που τον στεναχωρεί όπως είπε αλλά και τον αγχώνει. Υπογράμμισε πως μόνο όσοι έζησαν από κοντά τις νοσηλείες και τα όσα είδαν στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας αναλογίζονται το μέγεθος του προβλήματος.
Ο κ. Καπραβέλος, αναφέρθηκε και στις μεταλλάξεις του ιού, που όπως είπε κάποια ύποπτα εντοπίζονται και στη Β. Ελλάδα. Δεν έκρυψε την ανησυχία του και για αυτό, λέγοντας ότι σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται να είναι περισσότερο μολυσματικός και μεταδοτικός. Ενώ υπογράμμισε, ότι υπάρχει ο κίνδυνος αν συνεχιστούν οι μεταλλάξεις να μη λειτουργήσει το εμβόλιο και να πρέπει να σταματήσει η χορήγηση του μέχρι να τροποποιηθεί.
(protothema)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
