• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Κανένας λόγος δεν υπάρχει να μην φοράμε μάσκες ΠΑΝΤΟΥ!» – Αυτά εισηγούνται σήμερα οι ειδικοί (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κανένας λόγος δεν υπάρχει να μην φοράμε μάσκες ΠΑΝΤΟΥ!» – Αυτά εισηγούνται σήμερα οι ειδικοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι θα ισχύσει για τα σχολεία.

Για το ενδεχόμενο να επιβληθεί η χρήση μάσκας παντού, σε κλειστούς και σε ανοικτούς ακόμη χώρους, μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΙ, είπε την παρακάτω φράση-κλειδί:

«Μη ξεχνάμε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε σε περιοχές με αυξημένο επιδημικό φορτίο και έδειξε ότι έχει αυξημένη αποτελεσματικότητα. Δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να μην φοράμε μάσκα συνέχεια».

Ο ίδιος αποκάλυψε πως έχει γίνει ήδη σχετική εισήγηση περί αυτού σε περίπτωση που δούμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων, αν και συμπλήρωσε πως δεν θεωρεί ότι είμαστε κοντά σε κάτι τέτοιο.

Η Επιδημία ανεβαίνει γρήγορα και κατεβαίνει αργά, υπογράμμισε ο κος Μαγιορκίνης προσθέτοντας πως ακόμη και με R κάτω από το 1 θα αργήσουμε να δούμε πτώση των κρουσμάτων.

«Μπορεί να δούμε αύξηση πριν να δούμε την μείωση. Στο ενδεχόμενο των 500 κρουσμάτων ημερησίως θα δούμε πίεση στο σύστημα υγείας.

Γρήγορα μπορούμε να φτάσουμε στους 50 με 60 διασωληνωμένους».

Αναφορικά δε με το άνοιγμα των σχολείων, ο καθηγητής αποκάλυψε πως το σενάριο για άνοιγμα στις 14 του Σεπτεμβρίου, έχει συζητηθεί εδώ και αρκετό καιρό, ενώ δεν απέκλεισε το άνοιγμα των σχολείων σε δύο φάσεις:

«Ας πούμε του δημοτικού θα μπορούν να ανοίξουν άμεσα και του Γυμνασίου και Λυκείου αργότερα».

(φωτο:unsplash)