Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ανέφερε πως αυτή η άδεια επείγουσας χρήσης στην Pfizer και τη Moderna θα συμβάλει “ώστε να παρασχεθεί μια συνεχόμενη προστασία κατά της Covid-19 και κατά των σοβαρών συνεπειών που μπορεί να επέλθουν, όπως η νοσηλεία ή ο θάνατος”.
Οι δύο φαρμακευτικοί όμιλοι είχαν ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι εξασφάλισαν την άδεια του FDA.
“Αυτή η άδεια επείγουσας χρήσης έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή ενώ μπαίνουμε στους χειμωνιάτικους μήνες και αντιμετωπίζουμε μια αύξηση του αριθμού των μολύνσεων από Covid-19 και των νοσηλειών σε όλη τη χώρα”, δήλωσε ο επικεφαλής της Moderna Στέφαν Μπάνσελ.
Όσοι είναι 18 ετών και άνω και έχουν λάβει το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ μπορούσαν ήδη να λάβουν και δεύτερη δόση, δύο μήνες μετά την πρώτη.
Για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί με το Pfizer και το Moderna, η τρίτη δόση αφορούσε προηγουμένως μόνο ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού: τους άνω των 65 ετών, τους ενήλικες που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρή μορφή της νόσου, ή εκείνους που έχουν μεγάλη έκθεση στον ιό εξαιτίας, για παράδειγμα, της εργασίας τους.
Αυτή η ανακοίνωση γίνεται ενώ οι μολύνσεις αυξάνονται και πάλι στις ΗΠΑ, με 85.000 νέες μολύνσεις Covid-19 να καταγράφονται κατά μέσο όρο καθημερινά (έναντι περίπου 70.000 στα τέλη Οκτωβρίου), και περίπου 1.000 θάνατοι κάθε μέρα.
Κάποιες αμερικανικές πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Καλιφόρνια, είχαν αρχίσει ήδη να επιτρέπουν τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων για όλους τους ενήλικες, πριν ακόμη από τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών, με την ελπίδα να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιατρικές γνωματεύσεις από την… τεχνητή νοημοσύνη: Το «όνειρο» του Μασκ, vid
- Σπουδαία ανακάλυψη σε αρχαία ελληνική πόλη: Βρέθηκε κεφαλή του αγάλματος του Ερμή 1.800 ετών – Δείτε εικόνες
- Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για ζωοκτονία – Οι δράστες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά
- Ραγδαίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό: Προς πώληση ο Τετέ, φέρνουν άμεσα τον Παντελίδη οι «πράσινοι»
- Αλιάγας και Ρέμος έκαναν μαζί Πρωτοχρονιά στη σκηνή και τραγούδησαν το “My Way”, vid
- «Άφρονα και επικίνδυνη» χαρακτηρίζει ο Ιρανός ΥΠΕΞ την απειλή του προέδρου Τραμπ
- Παναθηναϊκός: Επιστρέφει στο «τριφύλλι» ο Γιώργος Κάτρης
- Χάρκοβο: Η Μόσχα διαψεύδει αναφορές περί ρωσικής επίθεσης – Πόσοι είναι οι νεκροί μετά την ουκρανική επίθεση εναντίον της Χερσώνας
- Ο Στ. Αγγελούδης αποχαιρετά τον Χρ. Σαραντόπουλο: «Μάχιμος, ενεργός πολίτης και φωτεινή προσωπικότητα»
- ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για αγρότες: “Αντί να αναζητάτε ευθύνες σε κυβερνήσεις πριν από 45 χρόνια, αναλάβετε τις δικές σας”









