Ιός Δυτικού Νείλου: Ανησυχητική η εξάπλωση στην Αττική, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ

Πολλά είναι τα κρούσματα ασθενών που προσβλήθηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου και νοσηλεύτηκαν σε δημόσια νοσοκομεία.

Από τη Δυτική Αττική μόνο, στο Θριάσιο Νοσοκομείο έχουν νοσηλευτεί περί τα 10 περιστατικά, εκ των οποίων οι 2 κατέληξαν από την περιοχή των Μεγάρων, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής (Μέγαρα, Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος) έχουν τεθεί σε επιτήρηση και επιφυλακή αποτροπής μετάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου. «Επειδή η αδιαφορία της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής είναι παροιμιώδης, τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου δεν περιορίστηκαν, αλλά ημέρα με την ημέρα αυξάνονται και επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Έτσι, τώρα σε επιτήρηση και επιφυλακή έχουν τεθεί και περιοχές του Πειραιά, όπως Νίκαια, Κορυδαλλός, Δραπετσώνα, Σαλαμίνα κ.ά.» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Δυστυχώς ενημερωθήκαμε από τα δημόσια νοσοκομεία ότι εμφανίστηκαν κρούσματα και σε περιοχές μέσα στην Αθήνα.

Μεγάλο πρόβλημα θα έχουμε από εδώ και στο εξής σε επάρκεια αίματος, καθ’ ότι απαγορεύτηκαν οι αιμοληψίες στους κατοίκους των άνω περιοχών που έχουν τεθεί σε επιτήρηση. Μάλιστα, στα Νοσοκομεία Θριάσιο και Νίκαια ουσιαστικά έχουν σταματήσει οι αιμοδοσίες να κάνουν αιμοληψίες. Ενδεχομένως να επεκταθεί σε όλη την Αττική, αφού υπάρχουν κρούσματα παντού.

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση έχουν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και όχι οι ψεκασμοί που θα έσωζαν ζωές. Η Περιφέρεια Αττικής δεν φρόντισε να κάνει τους κατάλληλους ψεκασμούς στην περιοχή ευθύνης της προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των κατοίκων. Ούτε τώρα ευαισθητοποιείται για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού».

onmed

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu