• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Ρωσία ετοιμάζει ένα ασυνήθιστο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε μορφή γιαουρτιού

Η Ρωσία ετοιμάζει ένα ασυνήθιστο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε μορφή γιαουρτιού

Ρώσοι επιστήμονες αναπτύσσουν ένα ασυνήθιστο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που χορηγείται από το στόμα με τη μορφή γιαουρτιού!

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Πειραματικής Ιατρικής στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας αναπτύσσουν ένα εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού SARS-Cov-2, το οποίο θα είναι σε μορφή γιαουρτιού. Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, επικεφαλής του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και ακαδημαϊκός, Βλαντίμιρ Τσεκόνιν, αυτή τη στιγμή το εμβόλιο βρίσκεται στο στάδιο των προκλινικών δοκιμών.

Στη συνάντηση του Προεδρείου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, ο Βλαντίμιρ Τσεκόνιν ενημέρωσε πως πρόκειται για «ένα εμβόλιο που χορηγείται από το στόμα κατά του SARS-CoV-2, το οποίο αναπτύσσεται στο Ινστιτούτο Πειραματικής Ιατρικής στην Αγία Πετρούπολη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τις μεθόδους γενετικής μηχανικής και ενσωμάτωσαν την πρωτεΐνη S – εξαιτίας της οποίας ο νέος κορονοϊός προσβάλει τα κύτταρα – στην επιφάνεια των προβιοτικών, των «καλών» μικροοργανισμών που ωφελούν τον οργανισμό και ειδικά το πεπτικό σύστημα. «Το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ως γαλακτοκομικό προϊόν».


Ο Τσεκόνιν διευκρίνισε επίσης ότι το εμβόλιο υποβάλλεται σε προκλινικές δοκιμές.

Η Ρωσία ετοιμάζει μαζικό εμβολιασμό
Εμβολιασμό μαζικής κλίμακας ήδη από το Φθινόπωρο του 2020 σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Ρωσία, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Τσερνισένκο, την Τρίτη 2 Ιουνίου.

«Όπως γνωρίζετε, η ανάπτυξη εμβολίου βρίσκεται σε εξέλιξη και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Οι ειδικοί λένε ότι σε περίπτωση επιτυχίας, το φθινόπωρο θα μπορέσει ήδη να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός, αλλά προς το παρόν όλοι μας πρέπει να μάθουμε να ζούμε λαμβάνοντας υπόψιν τους κινδύνους που σχετίζονται με τη λοίμωξη» ανέφερε.

47 εμβόλια από τη Ρωσία

Πολλά εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού αναπτύσσει η Ρωσία. Για την ακρίβεια, επί του παρόντος, οι Ρώσοι επιστήμονες εργάζονται πάνω σε 47 εμβόλια.

Οι αρχές έχουν εκφράσει την ελπίδα τους, κάποια από αυτά να αποδώσουν καρπούς. Μάλιστα, ερευνητικό κέντρο της Ρωσίας εμφανίστηκε στα τέλη Μαΐου αισιόδοξο ότι πιθανότητα να είναι σε θέση να κατοχυρώσει πατέντα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

(Sputniknews – φωτο:unsplash)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •