«Η επόμενη πανδημία ίσως προέλθει από…»: Ετοιμάζουν και το ελληνικό κοινό!

«Παρατηρείται πολύ υψηλή θνησιμότητα στους ανθρώπους».

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από την τελευταία απόφαση του ΠΟΥ για τον covid, δεν είναι λίγοι που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για κάποια «νέα πανδημία».

Το έργο είναι γνωστό και το έχουμε δει πολλές φορές.

Δεν είναι μόνο ο ιός Marburg που μοιάζει με τον Έμπολα και για τον οποίο διαβάσατε νωρίτερα στο ΕΛ.

Ο λόγος για μία…μετεξέλιξη της γρίπης των πτηνών, που ακόμα και στην Ελλάδα μας είναι πολύ οικεία.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, τον οποίο μάθαμε κατά την τριετή πανδημία, προειδοποίησε, σύμφωνα με το ertnews, για την επόμενη πανδημία που ενδεχομένως να προέλθει από την γρίπτη των πτηνών:

«Έχουν απομονώσει τον ιό και από πολλά ζώα τα οποία δεν είναι πτηνά, δηλαδή και από θηλαστικά. Και υπάρχει μια συζήτηση εκτεταμένη στην επιστημονική κοινότητα για το αν αυτό μας χτυπάει το καμπανάκι, για το εάν έχει σημεία προσαρμογής στον άνθρωπο και ότι μπορεί να αρχίσει να εξαπλώνεται και στους ανθρώπους.

Για την ώρα τα περιστατικά στους ανθρώπους είναι σποραδικά και σίγουρα φαίνεται ότι είναι ένα κλικ παραπάνω στον άνθρωπο φέτος από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Στα κρούσματα στους ανθρώπους είναι πολύ σοβαρά παρατηρείται μία πολύ υψηλή θνητότητα που ξεπερνάει το 20%».

«Αυτό είναι φαίνεται να είναι το πιο πιθανό σενάριο. Είναι δύσκολο να πούμε ότι δεν θα ξαναζήσουμε πανδημία », απάντησε σχετικά με την πιθανότητα η επόμενη πανδημία να προέλθει από τη συγκεκριμένη γρίπη.

(Με πληροφορίες από ertnews – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί