• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γώγος: Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά εξετάζονται οι μάσκες παντού και ο περιορισμός δραστηριοτήτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Γώγος: Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά εξετάζονται οι μάσκες παντού και ο περιορισμός δραστηριοτήτων (ΒΙΝΤΕΟ)

maskes
Για τις εικόνες συνωστισμού ανησυχεί ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να τεθεί σε ισχύ η καθολική χρήση μάσκας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος υποστήριξε πως εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά εξετάζονται οι μάσκες παντού, περιορισμός των δραστηριοτήτων από κάποια ώρα και μετά, μεγάλη αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων που δουλεύουν εξ αποστάσεως σε όλες τις επιχειρήσεις και ηλικιακούς περιορισμούς. «Είναι όλα ανοιχτά γιατί πάνω απ όλα είναι η δημόσια υγεία» τόνισε.


Οπως επισήμανε, ο λοιμωξιολόγος από τη Δευτέρα θα εξεταστεί πώς αποδίδουν τα ισχύοντα μέτρα για να αξιολογηθεί η αναγκαιότητας ή μη νέας δέσμης μέτρων.

Σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης, ο Χαράλαμπος Γώγος επισήμανε είναι ένας λόγος παραπάνω ο κορωνοϊος να γίνει το εμβόλιο της γρίπης για να θωρακιστούμε από αυτό που μπορούμε την κοινή γρίπη και να περιορίσουμε έτσι και την διασπορά της γρίπης. Υπογράμμισε, δε, ότι κάποιος μπορεί κάποιος να κολλήσει συνδυαστικά γρίπη και κορωνοϊός.

(Iefimerida – φωτο:eurokinissi)