Το εμβόλιο είχε δοκιμαστεί για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά της COVID-19 σε υγιείς ενήλικες, πριν την ανάπτυξη των εμβολίων mRNA που έχουν πλέον εγκριθεί.
Το ρινικό σπρέι ωστόσο, δεν στηρίζεται στην τεχνολογία mRNA αφού παρασκευάζεται από εξασθενημένο ιό.
Το γενετικό υλικό του ιού επανακωδικοποιήθηκε για να μετατραπεί από παθογόνο που προκαλεί ασθένειες, σε σταθερό και ασφαλές εμβόλιο.
Οι συμμετέχοντες στη μελέτη που έλαβαν το εμβόλιο κατά τη διάρκεια της δοκιμής είχαν ισχυρές ανοσολογικές αποκρίσεις.
Αξίζει να αναφερθεί ότι κανένα από τα εμβόλια της COVID-19 που ήδη κυκλοφορούν δεν αποτελείται από εξασθενημένο ιό ούτε χορηγείται ρινικά.
Το εμβόλιο σε μορφή ρινικού σπρέι δεν απαιτεί αποθήκευση σε ειδικά ψυγεία, κάτι που θα διευκόλυνε την αποθήκευση και σε χώρους που δεν έχουν αρκετή ψύξη. Σύμφωνα με τη μελέτη, η ύπαρξη εναλλακτικής λύσης στα εμβόλια για την COVID μπορεί επίσης να αυξήσει την ανταπόκριση των πολιτών σε περιοχές με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.
(Από iatropedia – απεμπε-EPA-AP pool photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αφγανιστάν: Η οικονομική ανάκαμψη υποχωρεί – Κάτω από 100 δολάρια το μηνιαίο εισόδημα των νοικοκυριών
- Ινδία: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε παγιδευμένο όχημα στο Νέο Δελχί
- Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και…στο «Dancing With the Stars», vid
- Κίνα: Περισσότερος ύπνος, άσκηση και λιγότερες οθόνες για να μειωθεί το άγχος στους μαθητές
- Δομινικανή Δημοκρατία: Μπλακ άουτ βύθισε στο σκοτάδι όλη τη χώρα – Εκτός λειτουργίας και το μετρό
- Ουκρανία: Η βίαιη επιστράτευση καλά κρατεί, vid
- Η ΔΥΠΑ φέρνει ξανά στη Θεσσαλονίκη το JobReady: Δωρεάν εργαστήρια για την ένταξη όλων στην αγορά εργασίας
- Κικίλιας-Rixi: Τι ειπώθηκε για την συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας
- Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ξεναγήσεις στο Λευκό Πύργο προσφέρει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
- Το ενδιαφέρον του Έλον Μασκ για…Ινδουιστικό “θεό” ξετρέλανε τους Ινδούς!









