Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ήδη έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία θανάτωσης και ενταφιασμού περίπου 240 ζώων της μονάδας.
«Πρόκειται για κλειστή μονάδα σύγχρονου τύπου με ιδιαίτερα επιμελή κτηνοτρόφο. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία θανάτωσης και ενταφιασμού περίπου 240 ζώων και θα έχει ολοκληρωθεί αύριο.θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπεται», ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος, προσθέτοντας ότι «αν περιοριστεί εδώ το πρόβλημα για τις Σέρρες, η κατάσταση θα είναι καλή, καθώς έχουμε πληροφορίες ότι σε όμορους νομούς και σε νομούς στην υπόλοιπη Ελλάδα τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια, όπως και οι θανατώσεις ζώων».
«Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει εξαπλωθεί, γι’ αυτό και είμαστε σε καθεστώς διαρκούς επιτήρησης», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, διευκρινίζοντας ότι οι κτηνίατροι πραγματοποιούν καθημερινούς ελέγχους, οι κτηνοτροφικές μονάδες στέλνουν συνεχώς δείγματα κι έχει δοθεί οδηγία, ώστε τα κοπάδια να βρίσκονται διαρκώς μέσα στις μονάδες.
«Συνεργάζονται πολύ καλά οι κτηνοτρόφοι μας κι από την πλευρά μας θα ενισχύουμε τις δυνάμεις μας με εποχικό προσωπικό, ώστε να έχουμε περισσότερους κτηνιάτρους. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και καλή συνεργασία και ευτυχώς οι υπηρεσίες μας γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν και έχουν ήδη επισκεφθεί σχεδόν το σύνολο των εγκαταστάσεων», επισήμανε.
Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική κατανομή των κτηνοτροφικών μονάδων αμνοεριφίων ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι οι περισσότερες είναι συγκεντρωμένες σε ένα κομμάτι του νομού και συγκεκριμένα σε μία ευθεία των Δήμων Σερρών, Εμμανουήλ Παππά και Νέας Ζίχνης.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εικόνες από τη ρωσική πόλη που πιάνει και τους -70 βαθμούς! ΒΙΝΤΕΟ
- Κάτι που ούτε θέλει να σκέφτεται ο Ζελένσκι
- ΝΔ για ΟΠΕΚΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ λούζεται τον συλληφθέντα κουμπάρο του κ. Ανδρουλάκη
- Aegis: Φοιτητές του ΠΑΜΑΚ έφτιαξαν με AI “ζωντανούς χάρτες” που μπορούν να βοηθούν ευάλωτα άτομα σε καταστροφές
- Ινδονησία: Οι νεκροί από τις πλημμύρες ξεπέρασαν τους 1.000 – Συγκλονιστικό βίντεο
- Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο
- Δήμος Θεσσαλονίκης: Τίμησε τους υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν το 2024
- Όταν το αυτοκίνητο δεν καταλήγει στη θάλασσα αλλά σε…πισίνα! Δείτε τι συνέβη, vid
- Κόντρα στη Βουλή για όσα είπε ο Γεωργιάδης για την Υγεία
- Η Τέιλορ Σουίφτ ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για την φονική επίθεση σε παιδιά στη Βρετανία, vid
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΧΡΕΗ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ









