Και συνέχισε η Ματίνα Παγώνη: «Δεν είναι δυνατόν -και το γνωρίζετε όλοι- μετά τις μάχες που έχουμε δώσει 2 χρόνια αυτή τη στιγμή να αναφέρεται ότι υπάρχουν γιατροί που κάνουν επιλογές και έχουν κρεβάτια κενά τα οποία κρατάνε. Όταν εμείς έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ covid ασθενείς για να μπουν VIP».
Συνεχίζοντας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, είπε: «Εγώ δεν έχω καμία τέτοια καταγγελία σαν ΕΙΝΑΠ, δεν μπορώ να δεχθώ να καταγγέλλονται οι συνάδελφοί μου, γιατί η διαδικασία είναι η εξής: Υπάρχουν οι λίστες σε όλα τα νοσοκομεία των ασθενών οι οποίοι έχουν διασωληνωθεί βάσει των κριτηρίων που πρέπει να διασωληνωθούν.
Είναι εκτός ΜΕΘ και αμέσως ειδοποιούμαστε από το νοσοκομείο όταν υπάρχει θάνατος και υπάρχει κενό κρεβάτι ή εξιτήριο και αμέσως μετακινείται ο ασθενείς τον οποίο έχουμε διασωληνώσει. Δεν υπάρχει γιατρός ο οποίος έχει δώσει όρκο Ιπποκράτη και πραγματικά κρατάει κρεβάτια αυτή τη στιγμή, σε αυτόν τον πόλεμο που ζούμε και δίνουμε όλοι, για να μπει κάποιος ασθενείς τον οποίο εσείς γιατί εγώ δεν διαχωρίζω τους ασθενείς σε VIP και οι οποίοι είναι δεύτερης κατηγορίας.
Για να μπεις σε μια Μονάδα σε ένα κρεβάτι υπάρχουν κάποια κριτήρια. Διασωληνώνεσαι βάσει των κριτηρίων και μετά πας σε κρεβάτι που αδειάζει. Είτε με εξιτήριο, σας είπα, είτε από θάνατο σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Αυτή τη στιγμή τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας -γιατί εγώ έχω 4 διασωληνωμένους, στην κλινική μου, στην κλινική covid, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι και αναμένουν κρεβάτι- έχω επικοινωνήσει με τα νοσοκομεία και είμαστε σε επαφή για να πάρουν τους ασθενείς. Εγώ δεν γνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει κενό κρεβάτι και δεν μεταφέρονται οι άρρωστοί μου.
Μπροστά στα θέματα της υγείας δεν υπάρχουν ασθενείς για εμάς τους γιατρούς vip ή οτιδήποτε άλλο. Και να σταματήσουν πλέον αυτές οι κατηγοριοποιήσεις των ασθενών γιατί είναι ντροπή, μπροστά στον πόνο που έχει κάθε οικογένεια και μπροστά στο θάνατο και στη ζωή που παίζουμε να αναφερόμαστε σε τέτοια περιστατικά».
newsit
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σύγκρουση ΙΧ με νταλίκα στην εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών – Νεκρός ο οδηγός του αυτοκινήτου
- Πούτιν παντός καιρού, video
- Όταν η Νταϊάνα έκανε ένα απροσδόκητο “δώρο” στον Κάρολο μπροστά στις κάμερες!
- Δροσίζει ο καιρός μέχρι το Σάββατο: Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ
- ΣΑΤΑ: Απεργία 18 ωρών από τις 12 τα ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου
- Μακρόν: «Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους είναι ο καλύτερος τρόπος να απομονωθεί η Χαμάς»
- Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο εκπαίδευσης σε soft skills από το ΕΕΑ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στις 23/9
- «Don’t Tease Me with a Good Time»: Έρχεται τον Νοέμβριο το νέο άλμπουμ της μαχήτριας Jessie J
- “Ώπα!”: Έτσι συνεχάρησαν την επικύρωση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ ως πρέσβειρα στην Ελλάδα!
- Ο Τραμπ απειλεί με μαζικό «λουκέτο» τα μεγάλα διεθνιστικά κανάλια στις ΗΠΑ, video