Επιτέλους το παραδέχθηκαν! Αυτή είναι η δερματική διαταραχή που προκαλεί η παρατεταμένη χρήση μάσκας

Η ζωή μας έχει αλλάξει με πολλούς και απροσδόκητους τρόπους τον τελευταίο χρόνο και μέσα σε όλα όσα βιώνουμε έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ένα νέο δερματικό θέμα, που προκαλεί η καθημερινή χρήση μάσκας, το γνωστό πλέον σε όλους «maskne».

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο φαινόμενο ακμής, το οποίο, όμως, μπορεί να λυθεί.

Maskne… Αυτό που αρχικά ακουγόταν σαν μία νέα λέξη-κλειδί, που δημιουργήθηκε από marketeers για να καλύψει την ερυθρότητα και την ευαισθησία που φαίνεται να προκαλείται από τη χρήση καλυμμάτων προσώπου, έχει αποδειχθεί πραγματικά ένα τεράστιο δερματικό πρόβλημα, με την Google να αναφέρει τεράστια αύξηση στις αναζητήσεις για το «maskne» «πάνω από 800 τοις εκατό από τον Ιούλιο του 2020.

Ακόμη και η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) κυκλοφόρησε τώρα συμβουλές για τον τρόπο αντιμετώπισής της. Αλλά τι είναι το maskne, πώς θα μπορούσε να επηρεάσει το δέρμα σας και τι μπορείτε να κάνετε για να το αποφύγετε;

Όπως υποδηλώνει το όνομα «maskne», είναι η ακμή γύρω από το στόμα και το πηγούνι που προκαλείται από τη χρήση καλύμματος προσώπου, τη μάσκα -αν και εκείνοι με ευαίσθητο δέρμα μπορεί να είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν ερυθρότητα, αυξημένα εξογκώματα και δερματίτιδα επαφής.

Η τριβή και συνύπαρξη της μάσκας, του ιδρώτα και της θερμότητας μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, τραχύτητα και ακμή. Έτσι, ανεξάρτητα από το εάν είστε ευαίσθητοι ή διαθέτετε ευαίσθητο τύπο δέρματος, το πρόβλημα είναι ουσιαστικά διπλό, τόσο οι υγρές συνθήκες κάτω από το υλικό της μάσκας όσο και η φυσική επαφή της ίδιας της μάσκας με την επιδερμίδα μπορούν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα.

(bovary – φωτο: unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί