Εμβολιαστήκατε; Ο Φάουτσι δεν σας έχει και τόσο καλά νέα: «Ολική επαναφορά των μασκών και 3η δόση στον ορίζοντα»

O υπέρμαχος των μασκών τοποθετήθηκε στα δημοσιεύματα που μιλάνε για μειωμένη ανοσία μεταξύ των εμβολιασμένων.

Την ολική επαναφορά χρήσης της μάσκας για προστασία από τον κορωνοϊό εξετάζουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον «Αμερικανό Τσιόδρα», λοιμωξιολόγο Άντονι Φάουτσι.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα CDC δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αναθεώρησης των κατευθυντήριων γραμμών για την COVID-19, προτείνοντας ακόμη και στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους.

Ο Φάουτσι ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι συμμετείχε σε συνομιλίες σχετικά με την τροποποίηση των οδηγιών, κάτι που περιέγραψε ως «ενεργό προβληματισμό».

«Ορισμένες περιοχές όπου τα ποσοστά μόλυνσης αυξάνονται, ήδη παροτρύνουν τους πολίτες να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί. Αυτοί οι τοπικοί κανόνες δεν είναι ασύμβατοι με τη σύσταση του CDC ότι οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες δημόσια».

Τι θα γίνει με την περιβόητη 3η δόση;

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος στις ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα πως οι Αμερικανοί, που είναι ανοσοκατασταλμένοι, ενδέχεται να χρειαστούν αναμνηστική δόση εμβολίων κατά της Covid-19.

«Εκείνοι που είναι μεταμοσχευμένοι ασθενείς, που λαμβάνουν χημειοθεραπεία κατά του καρκίνου, που πάσχουν από αυτοάνοσες παθήσεις, που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά σχήματα, αυτά είναι τα άτομα, τα οποία, εάν υπάρξει αναμνηστική τρίτη δόση, κάτι που θα μπορούσε πιθανόν να συμβεί, θα βρίσκονται μεταξύ των πρώτων στις ευπαθείς ομάδες», επισήμανε ο Φάουτσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Επικαλούμενος πρόσφατες μελέτες, οι οποίες δείχνουν πως θα μπορούσε να υπάρξει εξασθενημένη ανοσία μεταξύ των εμβολιασμένων, ο Φάουτσι είπε οι Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι επανεξετάζουν τα στοιχεία για να καθορίσουν πότε πιθανόν θα χρειαστούν αναμνηστικές δόσεις.

«Πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση. Για μια εργασία σε εξέλιξη, εξελίσσεται όπως σε πολλές άλλες πτυχές της πανδημίας», τόνισε ο Φάουτσι, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ.

«Πρέπει να κοιτάζεις τα δεδομένα».

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί