καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) η ζήτηση έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα με πολίτες κάθε ηλικίας να προσέρχονται στα φαρμακεία για να κάνουν το τεστ και να διαπιστώσουν εάν νοσούν από COVID-19.
Αυξημένο είναι, δε, και το ποσοστό της θετικότητας των τεστ, καθώς κατά μέσο όρο, σύμφων με τον ΦΣΘ, 5 στα 8 είναι θετικά στον κορωνοϊό.
«Η ζήτηση έχει εκτοξευτεί μετά την αργία του Δεκαπενταύγουστου και προέρχεται κυρίως από συμπολίτες μας που μόλις επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Συνήθως εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, όπως πονόλαιμο και καταρροή και σπεύδουν στα φαρμακεία είτε για να τους κάνουμε εμείς rapid test είτε για να αγοράσουν self test και να το κάνουν μόνοι στο σπίτι τους, καθώς ανησυχούν και θέλουν να εξακριβώσουν εάν είναι θετικοί ή όχι στον κορωνοϊό», τονίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν φαρμακεία της πόλης μας όπου το τελευταίο διάστημα διενεργούνται κατά μέσο όρο 8 rapid tests ημερησίως, όταν πριν ένα μήνα δεν γινόταν ούτε ένα, ενώ σε άλλα οι πολίτες αγοράζουν έως και 20 self tests ημερησίως όταν πριν έπαιρναν μόλις 1-2, πρόσθεσε ο κ. Ευγενίδης ο οποίος διαβεβαίωσε, πάντως ότι προς το παρόν υπάρχει επάρκεια αποθεμάτων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.
Ο πρόεδρος του ΦΣΘ τονίζει, τέλος, ότι «είναι σημαντικό να παραμένουμε προσεχτικοί και να τηρούμε απλούς καθημερινούς κανόνες, όπως η αποφυγή, όσο φυσικά είναι εφικτό, του συγχρωτισμού, ιδιαίτερα όταν εμφανίζουμε συμπτώματα, το καλό πλύσιμο και η απολύμανση των χεριών, το βήξιμο ή το φτέρνισμα στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα μας».
(protothema – freepik photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το νησί σε σχήμα καρδιάς στην Κροατία προκαλεί παγκόσμια εντύπωση! vid
- Εντολή Β. Κικίλια για έρευνα του ΛΣ μετά το επεισόδιο με Ρομά στο λιμάνι της Αρκίτσας
- Ισπανός έσπασε το ρεκόρ για τα ταχύτερα 100 μέτρα προς τα πίσω με…τακούνια, vid
- Σωτήρια επέμβαση του ΕΚΑΒ! 51χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα εντόμου
- «Η δεύτερη θέση δεν μας ικανοποιεί» είπε ο Αταμάν στο τηλεφώνημα του Ερντογάν, vid
- “Ιπτάμενη μάγισσα”: Παράξενο αντικείμενο πετάει στη Γαλλία πίσω από διαμέρισμα, vid
- Εξερευνητές ανακαλύπτουν μια γιγάντια “πόρτα” κρυμμένη στα βουνά – ΒΙΝΤΕΟ
- Πατινέζ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες πηδώντας σχοινάκι στον πάγο! vid
- Φουτουριστικό αεροσκάφος χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να αναπτύξει τεράστιους αερόσακους!
- Τραμπ σε ΝΑΤΟ: «Κάντε ό,τι λέω για να σταματήσει ο πόλεμος του Ζελένσκι, αλλιώς μην σπαταλάτε τον χρόνο μου»
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
