• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εικόνες Κίνας στην Πάτρα; Εξαντλούνται οι μάσκες – Αγωνία για ύποπτο περιστατικό κορονοϊού

Εικόνες Κίνας στην Πάτρα; Εξαντλούνται οι μάσκες – Αγωνία για ύποπτο περιστατικό κορονοϊού

Στα περισσότερα φαρμακεία της Πάτρας καταγράφονται ελλείψεις σε ιατρικές μάσκες, καθώς οι κάτοικοι της αχαϊκής πρωτεύουσας σπεύδουν να λάβουν μέτρα προφύλαξης έναντι του νέου κορονοϊού.

Πανικός επικρατεί στην πόλη της Πάτρας, μετά την έξαρση του νέου κορονοϊού στην Ιταλία και τον θάνατο συνολικά επτά ατόμων μέσα σε λίγες ημέρες.

Η καθημερινή άφιξη πλοίων από τη γειτονική χώρα έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της αχαϊκής πρωτεύουσας, οι οποίοι φοβούνται το ενδεχόμενο μετάδοσης του ιού και στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, δεν είναι λίγοι όσοι σπεύδουν στα φαρμακεία, προκειμένου να προμηθευτούν ιατρικές μάσκες, σε μία κίνηση προφύλαξης έναντι του θανατηφόρου ιού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», έχουν ήδη εξαντληθεί οι ιατρικές μάσκες στα περισσότερα φαρμακεία της πόλης.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες αρχές συστήνουν ψυχραιμία στους κατοίκους, προτάσσοντας τη χαμηλή θνησιμότητα του «Covid-2019».

Στο μεταξύ, το μεσημέρι αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων του 40χρονου άνδρα, ο οποίος εισήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, με συμπτώματα ύποπτα για κορονοϊό.

Το τεστ για την εποχική γρίπη ήταν αρνητικό και πλέον, οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα του Ινστιτούτο Παστέρ.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)