Η κ. Κυριακίδου αναφέρει στην επιστολή, την οποία έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι
«η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Κίνα σχετικά με τις ανησυχητικές αυξήσεις των κρουσμάτων COVID-19 εκεί και τον πιθανό αντίκτυπο των ταξιδιών από την Κίνα προς τα κράτη μέλη της ΕΕ όταν τεθούν σε ισχύ οι νέες κινεζικές ταξιδιωτικές ρυθμίσεις στις αρχές Ιανουαρίου» επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό να αξιολογηθούν από κοινού οι πιθανές επιπτώσεις της εξελισσόμενης κατάστασης καθώς και ότι υπάρχει ανάγκη για καλή προετοιμασία έτσι ώστε να προστατεύονται οι Ευρωπαίοι πολίτες.
Επιπροσθέτως η Επίτροπος Υγείας σημειώνει ότι σε επίπεδο ΕΕ αναμένονται τις επόμενες ημέρες ορισμένα «βασικά μηνύματα» για τους ταξιδιώτες της ΕΕ που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Κίνα, για εκείνους που έρχονται από την Κίνα στην ΕΕ, καθώς και για το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων. Παράλληλα επισημαίνεται ότι θα ήταν σημαντικό να συνεχιστεί ή να ξεκινήσει η επιτήρηση των λυμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει λύματα από βασικά αεροδρόμια με στόχο σε περίπτωση που εμφανιστεί νέα παραλλαγή του ιού, είτε είναι στην Κίνα είτε στην ΕΕ, να εντοπιστεί έγκαιρα και να υπάρξει γρήγορη αντίδραση.
Τέλος, η Στέλλα Κυριακίδου αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επαφή με τους κινέζους ομολόγους της για να εκφράσει την διάθεση να υπάρξει υποστήριξη για να αντιμετωπιστεί η παρούσα κατάσταση.
eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αναβάθμιση και ανάδειξη του μυκηναϊκού οικισμού στο Αρχοντίκι Ψαρών με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ
- Επίσημη έναρξη της σεζόν για τη Λυρική με τη «Τζοκόντα»
- Χαρίλαος Τζάνης: Ο ξυλογλύπτης φύλακας της λαϊκής τέχνης που έφερε την Ήπειρο στην καρδιά της Αθήνας
- Η έκθεση «Oasis Film & Posters 1994/2025» μεταφέρθηκε στο Τόκιο
- Αλλαγή ώρας: Δείτε ποιά μέρα γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω
- Ο Κιάνου Ριβς θυμάται πώς το Χόλιγουντ τον πίεζε να αλλάξει το όνομά του!
- Μετά από παρέμβαση Τραμπ, αποφυλακίζεται καταδικασμένος για διαφθορά Ρεπουμπλικάνος πρώην βουλευτής
- Γάμος; Όχι – Πλούσιες Κινέζες πληρώνουν για «Kens» αντί για παραδοσιακές σχέσεις! vid
- Χαμός σε εκπομπή: Η Κωνσταντοπούλου αποχώρησε live γιατί ρωτήθηκε για τον Τσίπρα
- Τα Ιωάννινα έχουν τον ίδιο αριθμό ειδών πεταλούδας με ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΣΠΑ

ΩΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

ΒΡΟΧΕΣ

ΓΛΥΦΑΔΑ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

ΚΡΗΤΗ


ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
