• Αρχική
  • Άρθρα
  • Διοικητής “ΠΑΓΝΗ” για τον 35χρονο που εμβολιάστηκε: «Πιθανότατα από τις πρώτες περιπτώσεις παγκοσμίως με 2η θρόμβωση» – BINTEO

Διοικητής “ΠΑΓΝΗ” για τον 35χρονο που εμβολιάστηκε: «Πιθανότατα από τις πρώτες περιπτώσεις παγκοσμίως με 2η θρόμβωση» – BINTEO

Η υπόθεση του 35χρονου που είχε εμβολιαστεί με AZ ίσως απασχολήσει την παγκόσμια ιατρική βιβλιογραφία.

Νοσηλευόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου παραμένει ο 35χρονος από την Ιεράπετρα, που λίγες ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca εμφάνισε δύο θρομβώσεις.

Σύμφωνα με το creta24.gr, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης ανέφερε η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, αν και υπεβλήθη σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης. Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

«Στην περίπτωση του 35χρονου έκανε εμβολή ο θρόμβος» διευκρίνισε ο κ. Χαλκιαδάκης, εξηγώντας την σπανιότητα του συγκεκριμένου περιστατικού.

«Είμαστε στη διαδικασία να ψάξουμε λίγο παραπάνω και να ελέγξουμε τον 35χρονο. Στη βιβλιογραφία αναφέρονται κυρίως φλεβικές θρομβώσεις. Πιθανότατα, αν το δικό μας περιστατικό έχει σχέση με το εμβόλιο θα είναι και από τα πρώτο στον κόσμο», ανέφερε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

Δείτε τι είχε δηλώσει μεταξύ άλλων σε άλλη μία παρέμβασή του, αυτή τη φορά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο Διοικητής του “ΠΑΓΝΗ”: