Δημόπουλος: Σε μονάδες COVID-19 νοσηλεύονται σχεδόν αποκλειστικά όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως

Την εκτίμηση ότι σε μονάδες για τον κορονοϊό νοσηλεύονται σχεδόν αποκλειστικά άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος.

Παράλληλα, τόνισε ότι το άνοιγμα τόσο της οικονομίας όσο και του τουρισμού πρέπει να συνοδευτεί «με την εξασφάλιση ότι δε θα έχουμε ένα 4ο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο. Όσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει και έχουν αντισώματα θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται με μεγαλύτερη ευκολία».

Σε κάθε περίπτωση ισχυρίστηκε ότι με την εμβολιαστική κάλυψη των κάτοικων των νησιών των τουριστικών προορισμών και των εργαζομένων σε εστίαση και τουρισμό καθώς και με την αύξηση των εμβολιασμών σε πιο νεαρά άτομα θα χτίσουμε σταδιακά το τείχος της ανοσίας.

«Είναι πολύ σημαντικοί οι εμβολιασμοί από άτομα 40 με 50 ετών. Δε νοσούν βαριά αλλά μπορούν να συμβάλουν στη μετάδοση λήγω κινητικότητας» είπε.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι ζήτησε να κρατούμε τα χρονοδιαγράμματα για πλήρη εμβολιαστική κάλυψη σύμφωνα τα προβλεπόμενα από την Επιτροπή Εμβολιασμών.

Από την πλευρά του, ο Πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος πρόσθεσε ότι «αν χτίσουμε τείχος ανοσίας δε θα υπάρξει 4ο κύμα».«Αν φτάσουμε στο τείχος ανοσίας με εμβολιασμούς κυρίως στους νέους θα έχουμε θρηνήσει αρκετά θύματα ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας» πρόσθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

(Skai – φωτο: eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί