• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δήμαρχος Ιωαννιτών: «Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών – ΗΧΗΤΙΚΟ

Δήμαρχος Ιωαννιτών: «Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών – ΗΧΗΤΙΚΟ

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών τάχθηκε ο δήμαρχος Ιωαννιτών και καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ,

μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ο κ. Ελισάφ εξέφρασε τον προβληματισμό του για την απροθυμία των υγειονομικών -γιατρών και, κυρίως, νοσηλευτών- να εμβολιστούν σε νοσοκομεία όπως το κρατικό νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων όπου ο εμβολιασμός «φαίνεται πως είναι πλημμελής».

«Επιβάλλεται να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί», ώστε να μην αποτελούν «πηγή διασποράς της λοίμωξης ιδιαίτερα μέσα στα νοσοκομεία, διότι αυτό θα είναι καταστροφικό», υπογράμμισε ο δήμαρχος και καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και στις μεταλλάξεις, ενώ ερωτηθείς για το επιδημιολογικό φορτίο των Ιωαννίνων έκανε λόγο για πλασματική εικόνα η οποία αφορά, κυρίως, τους ασθενείς οι οποίοι διακομίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης από την Αλβανία στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας.

Όμως, οι συγκεκριμένοι ασθενείς, είπε, «δεν διασπείρουν τον ιό». Γι’ αυτό, πρόσθεσε ο κ. Ελισάφ, οι αποφάσεις για τα lockdown και τον χαρακτηρισμό των περιοχών ως «κόκκινων», πρέπει να λαμβάνονται με βάση τα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα».

(Grtimes – φωτο: eurokinissi)