Δεν είναι ψέμα: Εθνική πολιτική και στον χώρο της υγείας

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωράει με γρήγορα βήματα.

Αλλάζει το τοπίο στην χώρα με σημαντικές νομοθετικές και όχι μόνο πρωτοβουλίες. Το νέο που μας έρχεται από τον χώρο της υγείας είναι θετικό.

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας: “Ούτε ένα ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων χαμένο. Δεν θα πληρώνουν πλέον οι Έλληνες φορολογούμενοι τις υπηρεσίες που το ΕΣΥ παρέχει σε αλλοδαπούς ασφαλισμένους”.

Σχόλιο: Ότι πιο δίκαιο έχει γίνει ποτέ στον χώρο της υγείας τα τελευταία χρόνια. Δύσκολα θα βρεθούν επικριτές, καθώς μιλάμε για μια κίνηση αυτονόητη. Οι Έλληνες πλέον δεν θα πληρώνουν τις υπηρεσίες που το ΕΣΥ παρέχει σε αλλοδαπούς ασφαλισμένους.

Πολύ θετική η παραπάνω κίνηση. Τώρα όμως, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει και τα υπόλοιπα θέματα που ταλανίζουν τους Έλληνες. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν νοσοκομεία υποστελεχωμένα (έχουν δρομολογηθεί ήδη προσλήψεις). Επίσης είναι γνωστό ότι υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και σε βασικά είδη όπως πιεσόμετρα και γάζες. Αυτά συμβαίνουν σε αρκετές εφημερίες σε κεντρικότατο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σαφώς κανένας δεν κατηγορεί την νέα κυβέρνηση. Είναι καλό όμως να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές. Δεν είναι δυνατόν νοσοκόμοι, γιατροί και ασθενείς να περνάνε «μαύρες ημέρες».

Όπως και να έχει, η δήλωση του Β.Κικίλια είναι πολύ σημαντική. Περιμένουμε να δούμε τις επόμενες κινήσεις στον χώρο της υγείας.

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...