• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά θρομβώσεων! Πέθανε 63χρονη στη Λέσβο, που νοσηλεύτηκε μετά τον εμβολιασμό της με ΑΖ!

Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά θρομβώσεων! Πέθανε 63χρονη στη Λέσβο, που νοσηλεύτηκε μετά τον εμβολιασμό της με ΑΖ!

Εντάσσεται και αυτό στις λεγόμενες σπανιότατες παρενέργειες;;;

Πέθανε μία 63χρονη στη Μυτιλήνη η οποία νοσηλεύονταν από την 1η Απριλίου στην ΜΕΘ με θρομβοεμβολικό επεισόδιο, ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Η άτυχη γυναίκα υπέστη θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής.

Για σχεδόν 2 μήνες η 63χρονη έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό είχε ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, για το εν λόγω περιστατικό είχε αναφερθεί στις 5 Απριλίου η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου:

«Στην Ελλάδα έχουν διατεθεί περίπου 346.000 δόσεις εμβολίου της AstaZEneca. Μέχρι σήμερα (σ.σ. στις 5 Απριλίου) ένα περιστατικό έχει αναφερθεί στον ΕΟΦ, είπε και πρόσθεσε ότι παρά την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου υπερτερεί έναντι της μικρή πιθανότητας συνδρόμου θρόμβωσης και θρομβοπενίας».

Περισσότερα σε λίγο…