Ο κ. Πλέυρης αναφέρθηκε στο φαινόμενο να φιλοξενούνται μέσα σε νοσοκομεία παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατόπιν εισαγγελικής εντολής, όσο αναμένουν να μετακινηθούν σε προνοιακή δομή.
Είπε ότι στο Νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης όπου φιλοξενούνται πολλά παιδιά, έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος που να μη θυμίζει νοσοκομείο, αλλά προφανώς δεν είναι δουλειά κανενός νοσοκομείου να φιλοξενεί αυτά τα παιδιά.
Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στο φαινόμενο, του κλεισίματος ραντεβού σε νοσοκομεία και άλλες προνοιακές δομές, μέσα από πενταψήφιο αριθμό, γεγονός που συνεπάγεται υψηλές χρεώσεις για τους πολίτες. Όπως είπε είναι ένα φαινόμενο που πάει περίπου μια δεκαετία πίσω κι οφείλεται σε συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με ιδιώτες παρόχους τηλεφωνίας.
Οι τιμές χρέωσης είναι διαφορετικές σε κάθε πάροχο, είπε ο κ. Πλεύρης κι όντως υπάρχουν υψηλές χρεώσεις, υπάρχει όμως και πάροχος που επιβάλει αστική χρέωση για κάθε κλήση.
Για το λόγο αυτό, ο κ. Πλεύρης ζήτησε από τα νοσοκομεία, σε κάθε σύμβαση που λήγει, η νέα που υπογράφεται να προβλέπει ότι δεν θα υπάρχει καμία χρέωση για την περίοδο αναμονής του τηλεφωνήματος και να επιλέγεται ο πάροχος με την χαμηλότερη χρέωση.
Τέλος, ο κ. Πλεύρης, ανέφερε πως σε λίγες μέρες η συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτική και πλέον δεν θα χρειάζεται κάποιος να πάει στο γιατρό για να το κάνει αλλά θα πηγαίνει στο φαρμακείο.
«Πλέον έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των αντιγριπικών εμβολίων. Ενδεχομένως κι από την άλλη εβδομάδα η γενική γραμματέας, κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη που τρέχει το θέμα, θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Θα ανοίξουμε το σύστημα για να γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς συνταγογράφηση» είπε ο υπουργός Υγείας.
(Ant1news – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΠΟΣ: Τα γέλια της Τακαΐτσι όταν ο Τραμπ της έδειξε το πορτρέτο Autopen…του Μπάιντεν! vid
- Ο Μακρόν μίλησε περί «πλαισίου του ΟΗΕ» για ενδεχόμενη μελλοντική αποστολή στο στενό του Χορμούζ, αφού σιγήσουν τα όπλα
- Ελ Σαλβαδόρ: Η κυβέρνηση θέλει ισόβια στους ανήλικους που καταδικάζονται για φόνους ή βιασμούς
- Κ. Πιερρακάκης: «Πρέπει να εστιάσουμε στο πώς θα στηρίξουμε τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες»
- Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την πώληση στα ΗΑΕ όπλων και πυρομαχικών αξίας επιπλέον 7 δις
- Το «Spider-Man: Brand New Day» σπάει τα ρεκόρ όλων των εποχών με σχεδόν 719 εκατ. προβολές! vid
- H επόμενη εβδομάδα είναι ιστορική για τη Μελάνια Τραμπ – Δείτε τι ετοιμάζει
- Περσικός Κόλπος: Νέα ρωσική έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών
- Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε μαζική εισροή μεταναστών
- Στο νοσοκομείο ο Τσακ Νόρις









