• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χαμός με τα self tests στα σχολεία: «Θα προκύψουν χιλιάδες ΨΕΥΔΩΣ θετικά. Κάνουμε ελέγχους σε έναν υγιή κατά βάση πληθυσμό» – ΒΙΝΤΕΟ

Χαμός με τα self tests στα σχολεία: «Θα προκύψουν χιλιάδες ΨΕΥΔΩΣ θετικά. Κάνουμε ελέγχους σε έναν υγιή κατά βάση πληθυσμό» – ΒΙΝΤΕΟ

Προβληματισμένοι γονείς, εκπαιδευτικοί και μικρά παιδιά.

Γιγαντώνεται η ανησυχία αναφορικά με τα self tests που εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν μπει για τα καλά στις ζωές παιδιών από το νηπιαγωγείο μέχρι την τελευταία τάξη του Λυκείου.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος έδειξε θετικό αποτέλεσμα και ολόκληρες οικογένειες ταλαιπωρούνταν άνευ λόγου και αιτίας.

Μιλώντας στο OPEN, ο παιδίατρος Α. Δαρζεντάς εξήγησε πως όταν κάνουμε σε έναν τόσο μεγάλο πληθυσμό test για κορωνοϊό τότε είναι…λογικό να βγουν χιλιάδες ΨΕΥΔΩΣ θετικά αποτελέσματα!

Σημείωσε δε πως τα συγκεκριμένα self tests που έχει προμηθευτεί το ελληνικό κράτος έχουν εγκυρότητα που αγγίζει το 98%, ενώ σχετικά με τα λανθασμένα αποτελέσματα πρόσθεσε εν ολίγοις πως αυτά συμβαίνουν όταν ελέγχεται μαζικά ένας κατά βάση υγιής πληθυσμός!

Τα ερωτήματα που γεννώνται ιδιαίτερα με αφορμή τον παραπάνω ισχυρισμό είναι πολλά, όμως θα ήταν καλύτερο να ακούσουμε τι δήλωσε ακριβώς ο παιδίατρος: