• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυξημένες είναι οι εισαγωγές αλλοδαπών στα νοσοκομεία ως κρούσματα κορωνοϊού

Αυξημένες είναι οι εισαγωγές αλλοδαπών στα νοσοκομεία ως κρούσματα κορωνοϊού

Καμπανάκι κινδύνου έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές λόγω της αυξητικής τάσης που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα,

αλλά και για τον αριθμό των διασωληνωμένων συμπολιτών μας που ολοένα και αυξάνεται.

Χθες, στην ημερήσια έκθεσή του, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 287 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ οι θάνατοι από επιπλοκές του ιού, σύμφωνα τα στοιχεία έχουν φτάσει τους 300. Συνολικά 52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία αναφοράς.


Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12.734, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες. Παράλληλα, στο «κόκκινο» βρέθηκε το προηγούμενο 24ωρο για ακόμη μια φορά η Αττική με 158 κρούσματα από το σύνολο των 287. Ακολούθησαν η Θεσσαλονίκη με 19 κρούσματα και Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με 18.

Κορωνοϊός: Τα μισά κρούσματα σε «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμό» είναι από αλλοδαπούς στην Αθήνα

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ λόγω των εισαγωγών που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη (10/09) σε δύο νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Αθήνα, στον «Ευαγγελισμό» και στο «Σωτηρία».

Αναλυτικότερα, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 50% των εισαγωγών που πραγματοποιήθηκαν και στα δύο νοσοκομεία αφορούν αλλοδαπούς οι οποίοι διαμένουν συνωστισμένοι μαζί σε διαμερίσματα, σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας.

Το γεγονός αυτό προβληματίζει τις Αρχές, καθώς ο τρόπος διαβίωσης των συγκεκριμένων ανθρώπων δημιουργεί εστίες έξαρσης του ιού, ενώ εύκολη είναι και η διασπορά στις γειτονιές που ζουν και συχνάζουν.

Μάλιστα κάτι που κάνει δυσκολότερο το έργο του ΕΟΔΥ είναι ότι σε περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι δύσκολο να γίνει η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)