• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτό δήλωσαν ως επίσημη αιτία θανάτου της 68χρονης στην Πέλλα που είχε εμβολιαστεί με Pfizer – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό δήλωσαν ως επίσημη αιτία θανάτου της 68χρονης στην Πέλλα που είχε εμβολιαστεί με Pfizer – ΒΙΝΤΕΟ

Ισχαιμία του μυοκαρδίου είναι η αιτία θανάτου της 68χρονης στην Πέλλα που κατέληξε λίγο μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer σύμφωνα με ιατροδικαστικό πόρισμα.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω πόρισμα επιβεβαίωσε το Sputnik μετά και από επικοινωνία που είχε τόσο με τον ιατροδικαστή όσο και με τον δικηγόρο της οικογένειας, Αντώνη Ξυλουργίδη.

Ωστόσο, ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης γυναίκας τόνισε στο Sputnik ότι η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη καθώς για να υπάρξει ασφαλές συμπέρασμα θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι ιστολογικές-τοξικολογικές εξετάσεις ώστε να προκύψει και το ακριβές χρονικό πλαίσιο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Μετά τον εμβολιασμό της, η γυναίκα αρέμεινε μισή ώρα στο Κέντρο Υγείας και το βράδυ της ίδιας ημέρας αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία. Συγκεκριμένα, είχε σκοτοδίνη, τάσεις προς έμετο και ένα σφίξιμο στο στέρνο.

Οι οικείοι της τη μετέφεραν στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε όλες τις εξετάσεις και ύστερα από 3-4 ώρες έλαβε εξιτήριο γιατί δε φάνηκε κάτι και υποχώρησαν και τα συμπτώματα.

Κατά τον δικηγόρο, το προσωπικό του νοσοκομείου «καθησύχασε προφορικά την οικογένεια, διαβεβαίωσαν ότι είναι πιθανότητα παρενέργειες του εμβολίου και δε θα επαναληφθούν».

Δυστυχώς, όμως, τα συμπτώματα επανήλθαν το βράδυ και ήταν εντονότερα. Μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς διασωληνώθηκε και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

(sputniknews)