• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυστραλία – Πρώτος θάνατος από θρόμβωση που πιθανώς συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca

Αυστραλία – Πρώτος θάνατος από θρόμβωση που πιθανώς συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca

Σε «πιθανή» σύνδεση με το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid-19 απέδωσε ο αρμόδιος εποπτικός φορέας φαρμάκων στην Αυστραλία τον θάνατο μιας 48χρονης διαβητικής γυναίκας, η οποία εμφάνισε θρόμβους μετά τον εμβολιασμό της.

Όπως ανέφερε ο φορέας Therapeutic Goods Administration, ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της γυναίκας στη Νέα Νότια Ουαλία, τέσσερα 24ωρα μετά τον εμβολιασμό της, πιθανώς συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, η χρήση του οποίου έχει περιοριστεί την τελευταία εβδομάδα στη χώρα. «Ελλείψει εναλλακτικής αιτίας για το κλινικό σύνδρομο, η Ομάδα Έρευνας Ασφάλειας Εμβολίων (VSIG) πιστεύει ότι θα πρέπει να υποτεθεί στην παρούσα φάση μια αιτιακή σχέση με το εμβόλιο», επισήμανε.

Πρόκειται για το τρίτο σπάνιο κρούσμα θρόμβωσης που συνδέεται με το εμβόλιο της ΑstraZeneca και καταγράφεται στην Αυστραλία, αλλά το πρώτο θανατηφόρο.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η γυναίκα είχε λάβει το εμβόλιο αυτό στις 8 Απριλίου, πριν από τη σύσταση της κυβέρνησης να προτιμάται το σκεύασμα της Pfizer για άτομα κάτω των 50 ετών.

(iefimerida)