• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αποδόμηση των «ειδικών»! Τι έλεγαν παλιά για το τσιγάρο – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ «οδηγός» για το σήμερα

Αποδόμηση των «ειδικών»! Τι έλεγαν παλιά για το τσιγάρο – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ «οδηγός» για το σήμερα

Τι να ισχύει στις μέρες μας με αφορμή τον κορωνοϊό;;;

Θα μπορούσες σήμερα να φανταστείς έναν ολυμπιονίκη να διαφημίζει τσιγάρα χαμογελαστός; Ένα ειδικό να λέει πως το κάπνισμα κάνει καλό;;;  Έναν διάσημο γιατρό να προπαγανδίζει τα οφέλη του καπνίσματος στην υγεία; Μια πασίγνωστη ηθοποιό να ισχυρίζεται ότι της πέρασε ο βήχας με το κατάλληλο τσιγάρο;

Και όμως κάποτε υπήρχαν τέτοιες παραινέσεις. Πολλές από αυτές χρησιμοποίησαν ως όχημα τα κόμικς και τις εφημερίδες της εποχής.

«Το τσιγάρο σκοτώνει», «το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο» και άλλα παρόμοια είναι τα συνθήματα στις συσκευασίες των προϊόντων καπνού σήμερα.

Οι διαφημίσεις τσιγάρων έχουν απαγορευτεί ολοκληρωτικά.

Παλιότερα όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Τα τσιγάρα διαφημίζονταν παντού, «ειδικοί» έλεγαν ότι κάνουν καλό και δεν προκαλούν καρκίνο, ενώ ακόμα και ο Λούκι Λουκ κάπνιζε ασταμάτητα.

Τελικά αυτοί οι προβεβλημένοι «ειδικοί», οι οποίοι σήμερα λένε κάθε φορά διαφορετικά πράγματα σχετικά με τα μέτρα περιορισμού με αφορμή τον κορωνοϊό πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη ναι ή όχι.

Ας πάρουμε παραδείγματα σε σχέση με το τι έλεγαν για το τσιγάρο. Τότε θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως ίσως τα «έπαιρναν» από εταιρείες παραγωγής τισγάρων για να τα γράψουν αυτά. Σήμερα θεωρίες συνωμοσίας αναφέρουν πως ενδέχεται ορισμένοι «ειδικοί» να στηρίζονται από εταιρείες που παράγουν συγκεκριμένα εμβόλια.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ:

Διάσημος γιατρός διακηρύττει: Το κάπνισμα δεν προκαλεί καρκίνο – Αθηναϊκή 18.11.1958

Αμερικανός καθηγητής συνιστά: Μπορούμε να καπνίζουμε αφόβως μέχρι 45 ετών – Απογευματινή 14.7.1964