• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απλά μαθηματικά! Με 13.000 τεστ ημερησίως βρίσκουν περί τα 200 κρούσματα πανελλαδικά

Απλά μαθηματικά! Με 13.000 τεστ ημερησίως βρίσκουν περί τα 200 κρούσματα πανελλαδικά

test
Όλοι παραδέχονται πως τα τεστ που διενεργούνται στη χώρα μας έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Πάνω από 13.000 τεστ για τον κορονοϊό πραγματοποιούνται καθημερινά από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Αρκουμανέας.


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 σήμερα Τετάρτη, υπογράμμισε ότι στην αρχή της πανδημίας γίνονταν 800 τεστ ημερησίως. Όπως ανέφερε, συνολικά έχουν γίνει πάνω από 175.000 τεστ.

«Το επόμενο διάστημα υπάρχει σχεδιασμός για αύξηση των τεστ καθώς τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ίσως μια αύξηση των κρουσμάτων λόγω των ταξιδιωτών που θα επιτρέψουν από το νησιά» επισήμανε.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε ότι πάρχει μια τάση για πάνω από 200 κρούσματα.

«Μόνο στις πύλες εισόδου γίνονται πάνω από 8.000 τεστ την ήμερα. Έχουν γίνει έλεγχοι σε περισσότερα απο 350 ξενοδοχεία με 4.500 στοχευόμενα τεστ» ανέφερε σύμφωνα με το skai.

Όσον αφορά στο αν δημοσιοποιείται ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι ανακοινώνονται τα πάντα και δεν χάνεται ούτε ένα κρούσμα.

(φωτο:eurokinissi)