• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανησυχούν τώρα οι επιστήμονες για το «κοκτέιλ» γρίπης και κορωνοϊού τον χειμώνα

Ανησυχούν τώρα οι επιστήμονες για το «κοκτέιλ» γρίπης και κορωνοϊού τον χειμώνα

Την έντονη ανησυχία του σχετικά με τον χειμώνα εξέφρασε ο βιοπαθολόγος Παναγιώτης Αποστολακόπουλος, οποίος έκρινε πως «θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα όταν ο κόσμος μπει σε κλειστούς χώρους».

«Ο ιός παραμένει ο ίδιος, ίσως έχει λιγότερη μικρότερη μεταδοτικότητα επειδή λόγω διακοπών ο κόσμος είναι σε ανοιχτούς χώρους… Θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα το χειμώνα όταν ο κόσμος μπει σε κλειστούς χώρους, τότε και με την έλευση τoυ ιούς της γρίπης θα έχουμε αρκετά μεγαλύτερο πρόβλημα του σημερινού (…) Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα με το δεύτερο κύμα, και θα έχουμε χειρότερες καταστάσεις».

Τις παραπάνω ανησυχίες του εξέφρασε ο βιοπαθολόγος Παναγιώτης Αποστολακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για ένα «κοκτέιλ» κορονοϊού και του επερχόμενου ιού της γρίπης.


«Τα μέτρα μπορούν ακόμα να αποδώσουν», είπε και ζήτησε από τους πολίτες να τα τηρήσουν. «Να τηρήσουμε τα μέτρα κι αν χρειαστεί να πάρουμε περισσότερα μέτρα. Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, δεν ξέρω κατά ποσό αυτό το πράγμα μπορεί να μαζευτεί, μπορούμε όμως να κάνουμε ακόμα αρκετά πράγμα ώστε να μαζέψουμε την κατάσταση».

Παρά την αυξητική τάση των κρουσμάτων, δεν εξέφρασε ανησυχία σχετικά με το σύστημα Υγείας της χώρας μας.

«Είμαστε σχετικά καλά σε σχέση με τις άλλες χώρες δεν ανησυχώ ακόμα εάν αντέξει το σύστημα υγείας με τα υπάρχοντα δεδομένα. Έχει εξοπλιστεί, και θεωρώ ότι θα αντέξει στη νέα δεύτερη φάση της πανδημίας που βρίσκεται εν εξελίξει. Ήρθε νωρίτερα αλλά περιμέναμε να έρθει και νωρίτερα», είπε, χαρακτηριστικά.
«Ο ιός είναι εδώ για να μείνει θα μείνει αρκετά χρόνια»
Παράλληλα, προειδοποίησε πως ο ιός είναι ακόμη «παρών» και θα παραμείνει για αρκετά χρόνια.

«Υπάρχουν διαφορετικά στελέχη του ιού, γι’ αυτό άλλοι άνθρωποι νοσούν άσχημα, άλλοι ήπια, άλλοι είναι ασυμπτωματικοί. Ο ιός είναι εδώ και είναι εδώ για να μείνει θα μείνει αρκετά χρόνια», είπε και προσέθεσε:

«Ο ιός θα προσαρμοστεί θα είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρος για τους ανθρώπους και θα έχουμε το εμβόλιο».
«Το πρόβλημα είναι τώρα που δεν έχουμε όπλα να αντιμετωπίσουμε τον ιό», σημείωσε καταλήγοντας.

(sputniknews φωτο:unsplash)