• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αν χρειαστούν 2 self tests την εβδομάδα το ένα θα το πληρώνει η επιχείριση

Αν χρειαστούν 2 self tests την εβδομάδα το ένα θα το πληρώνει η επιχείριση

Πολλές ειδήσεις έβγαλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς αλλά και πως θα λειτουργήσει η εστίαση.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Πιθανό ενδεχόμενο το ένα self – test θα το προσφέρει το κράτος και το άλλο θα το βάζει η επιχείρηση στα έξοδά της. Για μια επιχείρηση με 20-30 υπαλλήλους, με κανονικό ικανό τζίρο, δεν είναι κόστος. Δεν θα επιβαρυνθεί σε καμία περίπτωση εργαζόμενος».

«Ένα έναμιση μήνα θα χρησιμοποιούμε ακόμα self – test. Όταν προοδεύσουν οι εμβολιασμοί δεν θα μας είναι χρήσιμα» πρόσθεσε.

Για την βοήθεια που έχει εξαγγελθεί για την στήριξη της εστίασης είπε ότι είναι αδύνατον να δοθούν τα χρήματα της βοήθειας στην εστίαση πριν την 3η Μαΐου. «Η κίνηση που κάνουμε με την εστίαση είναι το ταχύτερο ΕΣΠΑ στην ιστορία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε επίσης αν θα χρειαστεί ειδικό sms για την μετάβαση σε εστιατόριο ή μπαρ. Και απάντησε ότι αν χρειαστεί ειδικό sms θα γίνει.

Είπε ακόμα ότι πρότεινε στην επιτροπή να λειτουργήσει και με click inside η αγορά στην Θεσσαλονίκη αλλά και να επαναλειτουργήσουν τα mall αλλά και τα κέντρα αισθητικής από την Μεγάλη Δευτέρα.
Για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η εστίαση είπε ότι κινείται στις ράγες που υπήρχαν πέρυσι τον Μάιο.

«Όλοι οι χώροι οι εξωτερικοί θα έχουν την λειτουργία που ξέραμε και σε αυτούς εντάσσονται και οι ημιυπαίθριοι», είπε χαρακτηριστικά.

(newsit – φωτο: photo screenshot)