• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αλλάζουν ΟΛΑ από Σεπτέμβριο! Σκέψεις για προνόμια στους εμβολιασμένους – Ταλαιπωρία και γραφειοκρατία για τους υπόλοιπους

Αλλάζουν ΟΛΑ από Σεπτέμβριο! Σκέψεις για προνόμια στους εμβολιασμένους – Ταλαιπωρία και γραφειοκρατία για τους υπόλοιπους

Κυβέρνηση και ειδικοί θέλουν να περάσει πρώτα το καλοκαίρι.

Σαν κύριο στόχο την παροχή κινήτρων σε όσους έχουν εμβολιαστεί έχει η κυβέρνηση, πάντα σε συνεννόηση με τους ειδικούς, κάνοντας πολύ πιο δύσκολη τη ζωή σε όλους όσους επιλέξουν να μην ακολουθήσουν αυτό τον δρόμο.

Ήδη, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», μελετώνται σενάρια για την ενθάρρυνση περισσότερων να εμβολιαστούν και την παράλληλη επιβράβευση εκείνων που έχουν κάνει έστω τη μία δόση.

Πιο συγκεκριμένα έδαφος κερδίζει το σενάριο να επιτραπεί η είσοδος των εμβολιασμένων σε κλειστούς χώρους (μπαρ, εστιατόρια, σινεμά, καφετέριες, θέατρα) μόνο με την επίδειξη του απαραίτητου πιστοποιητικού (σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή).

Παραμένει άγνωστο προς ώρας αν αυτό το μέτρο εφαρμοστεί προοδευτικά και σε άλλες δραστηριότητες ή τοποθεσίες όπως είναι τα μέσα μεταφοράς.

Αντιθέτως όσοι παραμείνουν ανεμβολίαστοι θα πρέπει να οπλιστούν με αρκετή υπομονή καθώς δεν αποκλείεται, σύμφωνα πάντα με την “Καθημερινή”, να χρειάζεται να υποδεικνύουν αρνητικό self, rapid ή μοριακό test.

Μάλιστα ακριβώς επειδή στις περισσότερες των περιπτώσεων θα πρόκειται για κέντρα ψυχαγωγίας, ενδεχομένως το εκάστοτε test να χρειαστεί να το πληρώνουν από την τσέπη τους οι ανεμβολίαστοι πολίτες!

Μεγάλη συζήτηση γίνεται ήδη και για την χρήση μάσκας, με τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό και τους αρμόδιους οργανισμούς (βλ. CDC) να είναι διφορούμενα ως προς το αν οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να την αποχωριστούν ΚΑΙ στους εσωτερικούς χώρους.

Για να προχωρήσουν ωστόσο όλα τα παραπάνω στην κυβέρνηση θέτουν ως απαραίτητη προϋπόθεση οι εμβολιασμοί να ανοίξουν για όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των 18, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει πριν τον Ιούλιο.

Ως εκ τούτου οποιεσδήποτε εξελίξεις πάνω στα προνόμια των εμβολιασμένων μετατίθενται για τις αρχές φθινοπώρου.

Όσον αφορά δε τον κλάδο των υγειονομικών, εκεί οι όποιες εξελίξεις θα έιναι ακόμα πιο καταιγιστικές.

Για τους λεγόμενους «αρνητές», εξετάζονται μέτρα μεταξύ των οποίων είναι η αναστολή εργασίας και η άδεια άνευ αποδοχών.

(φωτο: unsplash)