Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παυλάκης είπε πως ήδη ζούμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού, δίχως ωστόσο να έχουμε δει την κορύφωσή του.
Σε εκείνο το σημείο, και αναφερόμενος στην πορεία των κρουσμάτων, ο Γιώργος Παυλάκης είπε πώς δεν είναι απίθανο η Ελλάδα να φτάσει και τα 10.000 ημερήσια κρούσματα.
Ο κ. Παυλάκης, που εμφανίστηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υποστήριξε ότι το τέταρτο κύμα ξεκίνησε από τους νέους και τα παιδιά που βρίσκονταν σε κατασκηνώσεις και πως τώρα έχει κάνει μια κάπως μικρή ανάπαυλα. Κατά τον ίδιο, μια ακριβής αποτίμηση της κατάστασης θα γίνει όταν ο ιός «πιάσει όλη την κοινωνία», όπως είπε.
Ο ίδιος ανέφερε πως ίσως δούμε την κορύφωση του τέταρτου κύματος νωρίτερα από το Σεπτέμβριο. «Θα εξαρτηθεί από το πόσα κρούσματα θα υπάρξουν τον Αύγουστο» είπε και πρόσθεσε πως εάν δεν υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση εναντίον της εξάπλωσης του ιού, όπου αυτή τη στιγμή το στέλεχος Δέλτα εξαπλώνεται σχεδόν χωρίς αντίσταση στην κοινωνία, θα υπάρξουν πολλά κρούσματα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη πολύ περισσότερα.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης