• Αρχική
  • Άρθρα
  • 35χρονος με τις αλλεπάλληλες θρομβώσεις: «Η πρώτη θρόμβωση οφείλεται στο εμβόλιο» – Διοικητής “ΠΑΓΝΗ”: «Ενημερώθηκε ο ΕΟΦ» – ΒΙΝΤΕΟ

35χρονος με τις αλλεπάλληλες θρομβώσεις: «Η πρώτη θρόμβωση οφείλεται στο εμβόλιο» – Διοικητής “ΠΑΓΝΗ”: «Ενημερώθηκε ο ΕΟΦ» – ΒΙΝΤΕΟ

Πρόκειται για ένα περιστατικό που ίσως δεν έχει προηγούμενο παγκοσμίως.

«Υπάρχει συσχέτιση του εμβολίου με το συμβάν και είμαστε πεπεισμένοι 99,9%».

Μέσα σε 6 ημέρες, ο 35χρονος Αλέξανδρος Μεταξάκης από την Ιεράπετρα εμφανίζει νέα θρόμβωση, αυτή τη φορά στις καρωτίδες, και υποβάλλεται για δεύτερη φορά σε επέμβαση.

«Πάνω που είπα ότι το ξεπεράσαμε ότι άρχισε κι έστρωνε το πόδι γιατί το πατούσα, έκανα τον περίπατο μου. Έτυχε αυτό».

«Είναι τραγικό. Περάσαμε δύσκολες ώρες πρώτα εκείνος και μετά εμείς», λέει ο πατέρας του 35χρονου.

Περιγράφοντας τις δύσκολες ώρες που πέρασε από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ο 35χρονος μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο ξεκαθαρίζοντας πως η πρώτη θρόμβωση που τον οδήγησε στο νοσοκομείο μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca οφείλεται στο ίδιο το εμβόλιο.

«Οι γιατροί μου είπαν ότι ειμαι από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οφείλεται στο εμβόλιο έχουν οι ίδιοι οι γιατροί αποφανθεί για αυτό. Ούτε όμως αυτοί δεν μπορούν να εξηγήσουν πως ένας άντρας μπορεί να παρουσιάσει τις θρομβώσεις αφού αυτό συμβαίνει συνήθως στις γυναίκες».

Στην πορεία παρέμβαση έκανε και ο Διοικητής του “ΠΑΓΝΗ”, αποκαλύπτοντας πως για το πρωτοφανές για τα ελληνικά -και όχι μόνο- δεδομένα περιστατικό έχει ενημερωθεί ο ΕΟΦ ενώ πρόκειται να ενημερωθεί και ο ΕΜΑ: