Μετά την ανακοίνωση των νέων χούντο-μέτρων από τον υπουργό Υγείας, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης.
Όπως ανέφερε, το 40% των κρουσμάτων είναι από τη Βόρεια Ελλάδα, τονίζοντας πως έγιναν 420.000 τεστ. Όπως ήταν φυσικό ο αριθμός των κρουσμάτων εκτοξεύτηκε, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα μέτρα που επέβαλλαν.!!!
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.700, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 754.451 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 143 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.568 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 59, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.050 θάνατοι.
Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 434 (60.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 370 (85.25%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 64 (14.75%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.324 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 321 (ημερήσια μεταβολή +28.92%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 286 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κρεμλίνο για New START: Θα ενεργήσουμε με υπευθυνότητα μετά την εκπνοή της συνθήκης
- Κ. Τασούλας: «Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια τόσων ανθρώπων χθες το βράδυ στο ναυάγιο στη Χίο»
- Υπόθεση Έπσταϊν: Αηδιασμένη η Ζαχάροβα – «Τώρα βλέπετε τι κάνουν στα παιδιά οι Δυτικές ελίτ», vid
- Θεσ/νίκη: Σε ΜΕΘ του Παπαγεωργίου θα συνεχιστεί η νοσηλεία του οπαδού του ΠΑΟΚ που διακομίστηκε από τη Ρουμανία
- Στην Ιαπωνία λειτουργεί νέο μπαρ μόνο για όσους θέλουν να παραιτηθούν από τη δουλειά τους – Τα ποτά είναι δωρεάν
- Σοκάρει η νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία: Τη μαχαίρωσε ο ίδιος ο αδερφός της
- Κωστής Χατζηδάκης: Οι 14 παρεμβάσεις της κυβέρνησης για ένα κράτος πιο φιλικό στους πολίτες
- Υπ. Δικαιοσύνης: Σε πλήρη εφαρμογή το ειδικό πρωτόκολλο διαχείρισης κρίσης μετά το ναυάγιο στη Χίο
- Ρεκόρ για 90χρονη καθηγήτρια στο Μίσιγκαν: Διδάσκει 67 ολόκληρα χρόνια – “Δεν σχεδιάζω να πάρω σύνταξη” είπε, vid
- ΙΝΣΕΤΕ: Συντομότερη παραμονή, αλλά μεγαλύτερη ημερήσια δαπάνη από τους τουρίστες στην Ελλάδα









