Γιατί το πεπόνι και το καρπούζι δε βοηθούν στη δίαιτα;

watermellon
Μπορεί το καλοκαίρι να έχει ταυτιστεί με το πεπόνι και το καρπούζι αλλά, σύμφωνα με την Ίνα Πιτσούγκινα, αυτά τα φρούτα δεν βοηθούν αν θέλετε να χάσετε βάρος, αλλά το αντίθετο.

Το πεπόνι και το καρπούζι χαρακτηρίζονται ως «δροσιστικά» ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά, όπως επισημαίνεται, δεν βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Συγκεκριμένα, τα εν λόγω φρούτα αυξάνουν την όρεξή μας λόγω της ποσότητας σακχαρόζης και φρουκτόζης που περιέχουν και προκαλείται πτώση του σακχάρου στο αίμα.

Η διατροφολόγος Ίνα Πιτσούγκινα δήλωσε το εξής:

«Αμέσως μετά την κατανάλωση πεπονιού ή καρπουζιού, ο οργανισμός αισθάνεται ότι τρέφεται, αλλά ύστερα από ένα σύντομο χρονικό διάστημα υπάρχει μια αίσθηση οξείας πείνας, δηλαδή υπάρχει η επιθυμία να φάει κάτι το συντομότερο δυνατόν».
Επίσης, η επιστήμονας τονίζει πως συστήνεται η κατανάλωση του καρπουζιού ή/και του πεπονιού, αντί για γλυκό, αλλά όχι σε ποσότητα που να υπερβαίνει τα 200-300 γραμμάρια ημερησίως.

Ακόμα, η Πιτσούγκινα ανέφερε πως πρέπει να αποφεύγουν να καταναλώνουν καρπούζι και πεπόνι όσοι πάσχουν από διαβήτη, καρδιακή, αγγειακή ή νεφρική νόσο.

Όσοι, τέλος, έχουν οξεία έλκη, γαστρίτιδα και άλλα γαστρεντερικά προβλήματα πρέπει να αφαιρέσουν αυτές τις τροφές από το διαιτολόγιό τους.

sputnik / photo unsplash