• Αρχική
  • Άρθρα
  • Για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων! Δείτε τα χρονικά όρια των τεστ σύμφωνα με τα νέα μέτρα

Για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων! Δείτε τα χρονικά όρια των τεστ σύμφωνα με τα νέα μέτρα

Η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα καθόρισε συγκεκριμένο χρονικό όριο ισχύς των δικαιολογητικών που προσκομίζουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες προκειμένου να μπορούν να ψωνίζουν και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες.

Σύμφωνα με ΦΕΚ που δόθηκε στη δημοσιότητα, το rapid test πρέπει να έχει διενεργεί εντός 48 ωρών, ενώ το PCR εντός 72 ωρών.

Παράλληλα, το self test για όλες τις δραστηρίοτητες των ανηλίκων απο 4 έως 17 ετών, θα πρέπει να έχει γίνει εντός 24 ωρών, πριν από την τέλεση οποιασδήποτε δραστηριότητας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ΦΕΚ ισχύουν τα εξής:

– Όπου προβλέπονται στην παρούσα, ο εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR για κορονοϊό COVID-19 πρέπει να έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών και ο έλεγχος με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από την πραγματοποίηση οποιουδήποτε γεγονότος για το οποίο χρειάζεται η επίδειξη βεβαίωσης.

Η βεβαίωση αυτών: α) πρέπει να έχει εκδοθεί από εργαστήρια αναφοράς δημόσια ή ιδιωτικά και β) να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα ή το διαβατήριο.

– Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self-test) από κορονοϊό COVID-19 πραγματοποιείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας και βεβαιώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

(Από dikaiologitika)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.