Για να έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο! Καθαριστικά κόλπα για πολυάσχολες μαμάδες κι όχι μόνο!

Το να διατηρείται το σπίτι καθαρό, κυρίως όταν υπάρχουν μικρά παιδιά, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τη μια στιγμή λάμπει από καθαριότητα και την άλλη ψίχουλα, ρούχα, βιβλία, φωτοτυπίες, παπούτσια και παιχνίδια είναι απλωμένα παντού.


Ωστόσο, υπάρχουν έξι μυστικά για καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι.

 1. Βάλτε πρόγραμμα
  Φτιάξτε ένα πρόγραμμα που θα σας διευκολύνει είτε είστε μια εργαζόμενη μαμά, είτε είστε μια μαμά που δεν δουλεύει, είτε είστε μια μαμά που εργάζεται με τη μέθοδο της τηλεργασίας.

Σημειώστε τις ώρες που θα δουλεύετε, τις ώρες που θα κάνετε τις δουλειές του σπιτιού, τις ώρες που θα παίξετε με τα παιδιά σας.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να μην τα κάνετε όλα μαζί. Μοιράστε τις βασικές δουλειές μέσα στην εβδομάδα.

Ένα ενδεικτικό πρόγραμμα που μπορείτε να ακολουθήσετε:

Δευτέρα: Προγραμματίστε το γεύμα όλης της εβδομάδας
Τρίτη: Καθαρίστε το μπάνιο
Τετάρτη: Βάλτε πλυντήρια και αλλάξτε σεντόνια
Πέμπτη: Καθαρίστε την κουζίνα σας
Παρασκευή: Ξεσκονίστε το σπίτι και τα παράθυρα
Σάββατο: Κάντε ένα καλό σκούπισμα και ένα καλό σφουγγάρισμα

 1. Αφιερώστε μία ώρα την ημέρα στα βασικά
  Δεν χρειάζεται κάθε μέρα να ξεσκονίζετε, κάθε μέρα να σιδερώνετε και κάθε μέρα να κάνετε τα πάντα. Αφιερώστε μόνο μία ώρα για να κάνετε μια γρήγορη σκούπα και ένα γρήγορο σφουγγάρισμα. Αν δεν έχετε χρόνο ούτε γι’ αυτό; Μια παρκετέζα αρκεί για να μαζεύετε σε χρόνο dt τη βρωμιά από τα πατώματα. Ιδανική μάλιστα, τους καλοκαιρινούς μήνες που δεν υπάρχουν χαλιά τριγύρω.
 2. Φτιάξτε το κρεβάτι μας μόλις σηκωθείτε
  Μην αφήνετε τα κρεβάτια για την τελευταία στιγμή. Μόλις σηκωθείτε αφήστε τα για μερικά λεπτά να αεριστούν και αμέσως στρώστε τα.
 3. Πείτε στα παιδιά να βοηθήσουν
  Ζητήστε από τα παιδιά σας να μαζέψουν τα παιχνίδια τους. Πείτε τους να βάλουν τα ρούχα τους στο καλάθι με τα άπλυτα. Ζητήστε τους να τακτοποιήσουν το γραφείο τους και να ετοιμάσουν την τσάντα τους για την επόμενη μέρα στο σχολείο.
 1. Τακτοποιήστε τα παιχνίδια ανά δύο μέρες
  Δεν χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι να βάζετε σε τάξη τα παιχνίδια. Τακτοποιήστε τα ανά δύο με τρεις ημέρες την εβδομάδα.
 2. 10 λεπτά το απόγευμα και ότι προλάβετε
  Βάλτε μία πρόκληση στον εαυτό σας. Να κάνετε ο,τι προλαβαίνετε μέσα σε 10 λεπτά. Ένα γρήγορο καθάρισμα του πάγκου; Μια παρκετέζα; Μια mini απολύμανση στο μπάνιο; Μάζεμα παιχνιδιών, βιβλίων ή παιδικού γραφείου;

(με πληροφορίες από mothersblog. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί