Γερμανία: Μεγάλος αριθμός υγειονομικού προσωπικού ΑΡΝΕΙΤΑΙ να εμβολιαστεί, οι «ειδικοί» επιμένουν

Δεν εμφανίζονται καν στον εμβολιασμό με το σκεύασμα της Astrazeneca

Καθημερινά μεταδίδονται ανησυχητικές ειδήσεις για τα εμβόλια του κορωνοϊού.

Στην Γερμανία, μεγάλος αριθμός του νοσοκομειακού προσωπικού αρνείται να εμβολιαστεί με το παρασκεύασμα της εταιρείας Astrazeneca, ωστόσο οι «ειδικοί» το εγκρίνουν.

Ειδικότερα, μολονότι το εμβόλιο της AstraZeneca αξιοποιείται στην Bundesrepublik, για την ώρα, κυρίως για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, η διάθεση να εμβολιαστούν νοσοκομειακοί με το εμβόλιο αυτής της εταιρείας είναι ελάχιστη.

Προκειμένου να πάρετε «γεύση» σχετικά με την άρνηση, από τις 30.000 δόσεις της AstraZeneca που παραδόθηκαν στο Βερολίνο την τελευταία εβδομάδα έχουν εμβολιαστεί μόνο οι 1.000.

Μάλιστα, στο κρατίδιο του Ζάαρ, η πλειονότητα του νοσοκομειακού προσωπικού που ήταν να εμβολιαστεί το Σαβββατοκύριακο με εμβόλια της AstraZeneca δεν εμφανίστηκε καν.

Αιτία για αυτή την στάση φέρεται να είναι όχι μόνο η χαμηλότερη αποτελεσματικότητα των εμβολίων της AstraZeneca άλλα και πιθανές παρενέργειες.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, στις πόλεις Μπράουνσβαϊγκ και Έμντεν σταμάτησαν οι εμβολιασμοί του νοσοκομειακού προσωπικού επειδή ένας μεγάλος αριθμός των εμβολιασμένων δήλωσαν ασθενείς. Το αρμόδιο για την αδειοδότηση φαρμάκων, κρατικό ινστιτούτο Πάουλ Έρλιχ, εξετάζει τώρα κατά πόσο οι αντιδράσεις που παρουσιάστηκαν, είναι πιο έντονες, από αυτές που διαπιστώθηκαν κατά την κλινική έρευνα του εμβολίου.

Η AstraZeneca, όπως άλλωστε όλες οι πολυεθνικές εταιρίες εμβολίων, δηλώνει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, σε συντονισμό με τους «ειδικούς» στην Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα, οι οποίοι εμπιστεύονται όλα τα εμβόλια που έχουν παραγγελθεί.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί