Μιλώντας για την ΚΥΑ που θα αφορά τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς για να υπηρετήσουν στις άγονες περιοχές ο υπουργός Υγείας είπε: «Στόχος είναι, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, να έχει βγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα κίνητρα για τις άγονες περιοχές, μετά τον σχετικό νόμο που ψηφίσαμε στη Βουλή, στα τέλη Ιουλίου. Με τα κίνητρα αυτά, ένας γιατρός που πηγαίνει σε μια άγονη περιοχή -στην οποία έχουμε κάνει επαναλαμβανόμενες προκηρύξεις και είναι άγονες-, θα λαμβάνει τον χρόνο 7.200 ευρώ επιπλέον στον μισθό του, επιπλέον χρήματα στην εφημερία, δωρεάν κατοικία από τον Δήμο και άλλα. Πιστεύω ότι με τα νέα κίνητρα που θεσπίσαμε, θα κάνουμε αμέσως προκηρύξεις. Παραδείγματος χάρη στην Κω, μέσα στον Σεπτέμβριο, θα προκηρύξουμε και τις τέσσερις θέσεις παθολόγων και πιστεύω θα λύσουμε συνολικά το πρόβλημα».
Για το έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΣΥ ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές υποαμοίβονται και επισήμανε: «Το σύστημα μένει όρθιο και χάρη στο μεγάλο πατριωτισμό και επαγγελματισμό των γιατρών -και θέλω να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ για αυτό- και του λοιπού προσωπικού του ΕΣΥ. Είναι μία δύσκολη περίοδος αυτή για όλα τα Εθνικά Συστήματα Υγείας της Ευρώπης. Το έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού είναι το νούμερο ένα πρόβλημα».
Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε πως η μεγαλύτερη ταλαιπωρία στο ΕΣΥ είναι οι πολύ μεγάλες αναμονές στην εφημερία στα μεγάλα νοσοκομεία. «Είναι πραγματικά απαράδεκτο κάποιος να περιμένει σε ένα νοσοκομείο δέκα ώρες για να μπορέσει να μάθει αν θα χρειαστεί νοσηλεία ή όχι. Το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά πρέπει να επικεντρωθούμε όσο μπορούμε περισσότερο για να μειώσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό αυτή την αναμονή. Δεσμεύομαι ως υπουργός Υγείας ότι θα βάλω τα δυνατά μου για να μειωθεί η ταλαιπωρία τους σε αυτές τις αναμονές, που πράγματι σήμερα είναι μεγάλη», είπε.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καθαρά Δευτέρα 2026: Έκρηξη κρατήσεων της τελευταίας στιγμής από τους Έλληνες εκδρομείς
- Σε εγρήγορση ΕΕ, Βρετανία και Καναδάς μετά την απόφαση αναφορικά με τους αμερικανικούς δασμούς
- Artemis II: Αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση στη Σελήνη – Προγραμματίζεται για τις 6 Μαρτίου
- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε σχέση με τους δασμούς του Τραμπ
- Σε εξέλιξη οι απολογίες για την ανθρωποκτονία στις Φυλακές Δομοκού – Τι είπε ο 38χρονος δράστης
- «Ντροπή» φέρεται να αποκάλεσε ο Τραμπ την δικαστική απόφαση σε σχέση με τους δασμούς
- Ισραήλ: Ο στρατός «σε επιφυλακή» αναφορικά με το Ιράν, αλλά δεν υπάρχουν αλλαγές στις οδηγίες προς τους πολίτες
- ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει παράνομο ένα μεγάλο μέρος δασμών του Τραμπ
- Η δημοσιονομική παράλυση στοίχισε “τουλάχιστον δύο μονάδες” στο αμερικανικό ΑΕΠ το 2025, σύμφωνα με τον Τραμπ
- Μαρινάκης: Ο διάλογος με την Τουρκία δεν συνιστά αδυναμία – Μόνο η αυτοδυναμία εξασφαλίζει σταθερότητα









