Υπάρχει λόγος που δεν πρέπει να πίνετε νερό από την βρύση του μπάνιου και είναι σημαντικός

Ειδικά αν μένετε σε παλιό σπίτι!

Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί κάποιος να ξυπνήσει μέσα στη νύχτα και να νιώθει πολύ διψασμένος.

Μάλιστα αρκετοί είναι εκείνοι που πηγαίνοντας και στην τουαλέτα επιλέγουν να πιούν νερό από την βρύση εκεί, ώστε να μην πάνε στην κουζίνα.

Είναι όμως τελικά αυτό σωστό;

Σύμφωνα με έρευνα από το Scottish Water, σε συνεργασία με το WaterSafe, η ασφάλεια του νερού που πίνετε εξαρτάται από το μέρος από το οποίο προέρχεται και από το πόσο παλιό είναι το σπίτι σας.

Ένα από τα κύρια προβλήματα είναι ότι σε παλαιότερα σπίτια το νερό από τη βρύση της τουαλέτας ενδεχομένως να μην είναι το ίδιο με της κουζίνας.

Για παράδειγμα, σε ακίνητα πολλών χωρών πριν από το 1970, οι σωληνώσεις για το μπάνιο είναι από μόλυβδο και με την πάροδο του χρόνου, αυτό το «δηλητηριώδες» μέταλλο διαλύεται στην παροχή νερού, προκαλώντας πιθανώς μια σειρά από προβλήματα στον άνθρωπο.

Μετά το 1970 άρχισαν να αντικαθίστανται από πλαστικές και χάλκινες σωληνώσεις.

Μιλώντας το 2018, η εκπρόσωπος του WaterSafe Julie Spinks είπε ότι ήταν ζωτικής σημασίας να αντικατασταθούν οι σωληνώσεις μολύβδου.

«Τα υδραυλικά στα σπίτια είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη, επομένως καλούμε όλα τα νοικοκυριά να αφιερώσουν λίγα λεπτά για να ελέγξουν αν έχουν σωλήνες μολύβδου. Για τη διασφάλιση της υγείας, θα συνιστούσαμε την αντικατάσταση των σωλήνων μολύβδου που παρέχουν πόσιμο νερό σε μπάνια και κουζίνες με χάλκινους ή πλαστικούς», τόνισε.

Σύμφωνα με το NHS Inform, στους ενήλικες η δηλητηρίαση από μόλυβδο μπορεί να προκαλέσει αισθήματα κόπωσης, πονοκεφάλους και απώλεια μνήμης.

Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε μια στομαχική διαταραχή ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας είναι να πίειτε νερό από την βρύση της κουζίνας ή και εμφιαλωμένο, σίγουρα όμως μην επιλέξετε της τουαλέτας.

(gazzetta – φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί