Βρετανία: Πάταγο κάνει το ναρκωτικό Spice – Ανησυχία στις αρχές για τους χρήστες-ζόμπι (φώτο)

Η χρήση του ναρκωτικού Spice έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας σε πόλεις της Βρετανίας - Η αστυνομία λαμβάνει καθημερινά δεκάδες κλίσης και ολόκληρες πόλεις γεμίζουν με ανθρώπους- ζόμπι,

που μαρμαρώνουν και χάνουν τις αισθήσεις τους καταμεσής του δρόμου.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, το «spice»,  μεταμορφώνει τους χρήστες του σε ζωντανούς νεκρούς, κάνοντας τους να περιφέρονται σαν ζόμπι σε πολυσύχναστους δρόμους.

Όσο για το «spice» (που σημαίνει μπαχαρικό), αυτό ανήκει στα κανναβοειδή ναρκωτικά και κύριο χαρακτηριστικό είναι πως παραλύει τον χρήστη, μετατρέποντάς τον σε άγαλμα.

Αποτελείται από υποκατάστατα κάνναβης και χημικά προϊόντα, και διαλύεται σε τσάι. Αν καπνιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση ή να προκαλέσει αναπνευστική ανεπάρκεια και θάνατο.

Οι γιατροί μάλιστα έχουν προειδοποιήσει ότι οι κίνδυνοι από το συγκεκριμένο ναρκωτικό μπορεί να είναι μεγαλύτεροι από την ηρωίνη.

Το γεγονός ότι ένα σακουλάκι κοστίζει περίπου 5 λίρες είναι και ο λόγος που η Βρετανία έχει γεμίσει με ανθρώπους- ζόμπι.

Μάλιστα σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα η κατάσταση δεν είναι κακή μόνο στους δρόμους, αλλά και μέσα στις φυλακές, ενώ δεκάδες ασθενοφόρα σπεύδουν καθημερινά να «μαζέψουν» τους αναίσθητους ανθρώπους από τους δρόμους.

Μία πόλη της Βρετανίας η οποία πλέον μαστίζεται από το Spice είναι το Ντόνκαστερ, η οποία πλέον αποκαλείται και spice- κάστερ.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής ανέφεραν στην εφημερίδα Mirror πως η περιοχή πλέον είναι τρομακτική.

«Είδαμε ανθρώπους να βγάζουν αφρούς από το στόμα. Παιδιά αντικρίζουν τους ανθρώπους που κάνουν spice και βάζουν τα κλάματα. Επίσης βλέπουμε συνέχεια χρήστες να πέφτουν κάτω στο πάτωμα ακόμη και μπροστά από τα μαγαζιά μας», ανέφερε ο ίδιος.

Δεν είναι επίσης λίγες οι φορές που χρήστες αφήνουν την τελευταία τους πνοή σε κοινή θέα, ενώ δρόμοι και στενά σε βρετανικές πόλεις έχουν γεμίσει με σύριγγες.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι 123 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ουαλία και την Αγγλία το 2016 χρησιμοποιώντας το φάρμακο.

Τον περασμένο μήνα έξι μαθητές σε ένα δευτεροβάθμιο σχολείο Cambridgeshire νοσηλεύονταν μετά από εμετούς και λιποθυμίες, λόγω της ναρκωτικής ουσίας.

Η προμήθεια και παραγωγή του spice απαγορεύθηκε με νέα νομοθετική ρύθμιση για τις ψυχοτρόπες ουσίες το 2016. Η κατοχή πάντως δεν διώκεται ποινικά. Πριν από το 2016 η πώληση του spice ήταν νόμιμη σε καταστήματα και στο διαδίκτυο.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu