Τι παθαίνει ο οργανισμός μας αν δεν πίνουμε όσο νερό πρέπει για μεγάλο διάστημα;

Το νερό δεν αποκαλείται άδικα το πιο βασικό αγαθό που μας είναι απαραίτητο και μας κρατάει στη ζωή.

Η μη κατανάλωσή του μόλις για μερικές μέρες μπορεί να μας οδηγήσει σε αφυδάτωση και σίγουρο θάνατο, ενώ η ελλιπής κατανάλωσή του μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον οργανισμό μας. 

Ιδού τι μας συμβαίνει όταν δεν καταναλώνουμε όσο νερό πρέπει (ειδικά σε περιόδους ξηρασίας και ζέστης):

– Ακόμη και όταν είσαι υπό ήπια αφυδάτωση, ο μεταβολισμός σου θα επιβραδυνθεί και τα δυσάρεστα αποτελέσματά του θα φανούν σύντομα στη ζυγαριά σου.

– Η κατανάλωση νερού βοηθά στο να ξεγελάς την πείνα σου. Σύμφωνα με έρευνες όσοι πίνουν άφθονο νερό πριν τα κυρίως γεύματά τους τείνουν να λαμβάνουν λιγότερες θερμίδες.

Αντιθέτως, όσοι είναι αφυδατωμένοι τρώνε πολύ περισσότερο και παχαίνουν πιο εύκολα.

– Αν δεν πίνεις άφθονο νερό μέσα στη μέρα σου τότε είναι πολύ πιθανό να μπερδέψεις τη… δίψα με την πείνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς πολλοί είναι αυτοί που τρώνε ακατάπαυστα επειδή νιώθουν άκεφοι και κουρασμένοι (καταστάσεις για τις οποίες πολλές φορές ευθύνεται η αφυδάτωση).

– Αν δεν πίνεις αρκετό νερό η ξηροστομία θα κάνει πολύ σύντομα την εμφάνισή της και δυστυχώς μαζί της θα κάνει πανηγυρική εμφάνιση και η κακοσμία.

– Εκτός από το σώμα σου, αρνητικές επιπτώσεις θα δεις και στο πρόσωπό σου. Η αφυδάτωση προκαλεί ξηροδερμία και οι ρυτίδες δε θα αργήσουν να φανούν (ή να γίνουν εντονότερες).

– Τέλος, η μειωμένη πρόσληψη νερού έχει συσχετιστεί και με τα παρακάτω αρνητικά συμπτώματα: κόπωση, αδυναμία, πονοκέφαλος, νευρικότητα, ζάλη κ.α

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...